EDUCACIÓ

Educació proposa reagrupar alumnes per impartir religió

La Conselleria de Martí March vol equiparar les condicions d'aquesta matèria amb la resta d'assignatures

La Conselleria d'Educació pretén reagrupar alumnes de diferents grups per impartir l'assignatura de religió. Així ho ha proposat després que s'hagin fet evidents les circumstàncies excepcionals que té aquesta assignatura equiparada amb la resta de matèries. La Conselleria explica que, per exemple, basta que un alumne demani fer religió perquè s'imparteixi. Una altra circumstància és que els professors de religió només poden fer classes d'aquesta assignatura. A més a més, hi ha diferències en l'aspecte laboral, com el sistema d'accés a la funció docent i l'assignació de professors als centres.

Per equiparar les matèries, la directora general de Persona Docent, Rafaela Sánchez, ha informat el Comitè de Religió de les mesures que es proposen. A banda de la reagrupació d'alumnes, també s'ha donat l'opció que es pugui compartir un mateix professor per a diversos centres.

Cal destacar que l'ensenyament de la religió està regulat a través d'un conveni amb la Conferència Episcopal Espanyola i el Ministeri. L'oferta de la matèria per al proper curs és obligatòria per a tots els centres educatius de Balears, com marca la LOMQE. El curs passat els centres n'impartien 90 minuts setmanals, mentre que els nous currículums en marquen un mínim de 60. Aquest dijous el Comitè es tornarà a reunir per tancar la proposta definitiva.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF