Balears 31/08/2013

Educació cita els sindicats 'in extremis' per dilluns

El Govern avisa que no farà enrere el vet als directors

Q. Torres
2 min
Les mostres de suport als tres directors de Maó expedientats creixen cada dia.

Palma.Només 10 dies abans de l'inici del curs escolar i de l'inici també d'una vaga educativa que es pot convertir en indefinida, la Conselleria d'Educació es reunirà amb els sindicats del sector. La Conselleria ha convocat in extremis els sindicats a una reunió de la mesa sectorial amb l'objectiu d'acostar posicions, ara molt allunyades per la crispació que ha generat en la comunitat educativa la decisió de la consellera Joana Maria Camps d'aplicar, sí o sí, el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) aquest mateix curs, tot i que no l'ha consensuat amb ningú i malgrat que bona part dels docents considera que la introducció de l'anglès en l'ensenyament d'assignatures no lingüístiques s'està impulsant de manera precipitada i sense els recursos adequats.

En la trobada de dilluns, la Conselleria pretén tractar amb els sindicats l'aplicació del TIL i els expedients disciplinaris oberts als directors de Menorca, com a punts principals de l'ordre del dia. Val a dir, però, que la mateixa consellera Camps ha deixat clar aquesta setmana que pot parlar de tot amb els sindicats manco d'ajornar l'aplicació del TIL. A més, la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, afirmà ahir que, a banda dels 570 professors amb nivell d'anglès necessaris per aplicar el TIl aquest curs, la Conselleria en té 3.875 de "preparats amb coneixements d'anglès" per aplicar-lo. En declaracions al programa El Faristol d'IB3 ràdio, Cerdà va reconèixer que "sempre que hi ha un canvi en educació fa por i si hem d'esperar a tenir tots els requisits necessaris per posar-lo en marxa, no l'aplicaríem mai".

El PSIB vol el cap de Camps

Pel que fa als tres directors de Maó expedientats, la portaveu del Govern, Núria Riera, avançà que no tenen intenció de fer enrere la prohibició als tres professors perquè puguin fer classes mentre estiguin suspesos de manera cautelar de feina i sou durant tres mesos. Riera recalcà que la sanció als docents no l'ha aplicada la consellera per iniciativa pròpia, sinó a instàncies de la Inspecció Educativa. I considerà "poc respectuós i responsable intentar qüestionar la tasca de la Inspecció Educativa", en referència als ciutadans que signen perquè Educació permeti als tres docents tornar a les aules a l'inici de curs. La iniciativa ja havia recollit ahir més de 6.000 signatures en dos dies. Els socialistes de Menorca també demanaren la reincorporació dels docents en una executiva extraordinària feta ahir i acordaren exigir la dimissió de la consellera Camps.

stats