Dicten la primera sentència a Balears que condemna un banc a retornar l'import cobrat per les clàusules sòl

Més de 80.000 persones hi podrien tenir dret a l'Arxipèlag

La decisió del Tribunal de Justícia Europeu que  obliga la banca espanyola a tornar tots els doblers que va cobrar de més gràcies a les clàusules sòl ja té efectes jurídics a les Balears. El Jutjat de Primera Instància número 19 de Palma ha dictat la primera sentència a l'Arxipèlag en què s'aplica la jurisprudència europea.

Segons ha informat la companyia en línia Reclamador.es, que ha exercit la defensa dels interessos dels demandants, es tracta d'una parella de Palma que va signar, l'any 2006, una hipoteca per un import de més de 260.000 euros amb una clàusula sòl del 2,25% nominal anual i una clàusula sostre de l'11,75% nominal anual.

L'entitat bancària, en aquest cas el Banc Popular, haurà de retornar les quantitats pagades en aquest concepte més els interessos legals, amb imposició de costes.

Què pots fer si estàs afectat per una clàusula sòl?

Des de Reclamador.es asseguren que només a les Balears hi hauria més de 80.000 afectats per aquest tipus de clàusules i recorden que la sentència europea no implica, automàticament, la devolució dels doblers, sinó que els afectats han de reclamar-los per la via judicial.

"Els bancs segueixen forçant els afectats a anar al jutjat per recuperar els seus doblers, perquè saben que molts no s'atreveixen a arribar a aquest punt, tot i que es tracta d'un procediment judicial senzill per al client i amb unes probabilitats d'èxit altíssimes", ha assenyalat la responsable de Banca de Reclamador.es, Iria Aguete.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF