Cort avança en la protecció dels establiments emblemàtics

Es catalogaran en funció de l'antiguitat, el valor patrimonial i la singularitat de l'activitat

L'Ajuntament de Palma ha fet aquest dilluns una passa més en la protecció dels comerços i els establiments emblemàtics de la ciutat. La junta de govern municipal ha aprovat els criteris que se seguiran a l'hora de definir quins establiments són mereixedors d'especial atenció i quins són els tres graus de protecció que se'ls pot donar.

El grup de treball creat per elaborar un catàleg d'establiments emblemàtics (en què participen el govern de Cort, l'oposició i entitats com ARCA i el Col·legi d'Arquitectes) ha establert tres graus de protecció en funció de tres factors: estar obert des de –com a mínim– fa 75 anys, desenvolupar una activitat singular i disposar d'elements patrimonials protegits on es desenvolupi l'activitat, com ara un forn que hagi estat declarat BIC, per exemple. Segons si es compleixen un, dos o tres requisits, l'establiment (que pot ser un comerç però també un restaurant, un forn, una pastisseria...) rebrà una de les tres categories.

"Ara tenim un concepte de què es considera establiment emblemàtic", ha explicat Joana Maria Adrover, regidora de Comerç, Turisme i Treball de l'Ajuntament, i que permetrà tenir "paràmetres objectius i molt clars" per elaborar un catàleg que els reculli tots i que serveixi per fer polítiques que els beneficiïn.

La regidora ha assegurat que l'equip de govern "des del principi de legislatura ha fet feina per aprovar mesures que evitin el tancament" d'aquests espais, que "donen qualitat i vida a la ciutat". Per aquest motiu, considera una necessitat la creació d'aquest catàleg, que serà "viu" i que s'anirà ampliant a mesura que els establiments vagin complint requisits, com el de l'antiguitat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF