El Consell de Mallorca augmenta un 13,7% la despesa en serveis socials

L'IMAS diposarà al 2017 de 21 milions d'euros més que enguany

L' IMAS disposarà l'any que ve de gairebé 177 milions d'euros, 21 més que enguany. Amb aquest increment, el Consell de Mallorca ha volgut situar "els serveis socials com a gran prioritat" en els seus pressupostos per al 2017, que s'han presentat aquest dimecres i que creixen un 6,2% respecte dels del 2016. 

El conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha assegurat durant la roda de premsa que, a més de socials, els comptes de l'any que ve "prioritzen la inversió" i són "municipalistes". De fet, Bonet ha afirmat que es posaran 27,5 milions d'euros a disposició dels ajuntaments de Mallorca i que el 50% de l'augment de pressupost es destinarà a inversions. 

Dels 402,55 milions que tindrà el Consell per al 2017, el 67% es destina als departaments de Benestar i Drets Socials i Territori i Infraestructures, amb 156,7 milions d'euros i 97,5, respectivament. Els pressupostos de les àrees de Desenvolupament Local, Medi Ambient i Modernització i Funció Pública, en canvi, es redueixen entre un 1,6% i un 5,4%.

Els comptes del 2017 inclouen part de la carrera professional dels funcionaris i exclou, per primera vegada, el pagament del nivell 33 (que va ser derogat el passat mes de maig). A més, preveu inversions en infraestructures viàries per un valor de 30 milions d'euros, un pla d'inversions en infraestructures i equipaments municipals de 10 milions i una despesa d'1,1 milions en administració electrònica.

Competències

Bonet ha assegurat que la situació "sanejada" del Consell li permetria assumir les competències de promoció turística fent, fins i tot, una revisió a la baixa de l'acord a què es va arribar amb el Govern l'any 2015 (i que el Consell de Mallorca no va acceptar perquè considerava que estava infradotat econòmicament). "No es faria a canvi de res", ha assegurat el conseller insular, qui considera que l'aportació de l'Executiu podria ser d'aproximadament un milió d'euros.

El projecte de pressuposts s'ha aprovat aquest dimecres al Consell Executiu i, en principi, es convocarà un ple dia 21 de novembre en què s'aprovaran inicialment. La definitiva es farà, si se segueixen els terminis, abans de Nadal.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF