Cursach ja no fa por als ajuntaments de Palma i Calvià, que clausuren els bucs insígnia de l'empresari: BCM i Tito's

Els consistoris han revocat les llicències d'ambdues discoteques després de les deficiències detectades en inspeccions

BCM, una de les discoteques més emblemàtiques del "magnat de la nit" / GRUP CURSACH

Els ajuntaments de Calvià i Palma han clausurat aquest dilluns les discoteques BCM i Tito's, ambdues propietats de Bartomeu Cursach, el major empresari de l'oci nocturn a Mallorca, en presó preventiva des de fa un mes per presumpta corrupció, després de les deficiències detectades en inspeccions.

Segons ha informat l' Ajuntament de Calvià en un comunicat, la decisió s'emmarca en un procés de revisió de les llicències urbanístiques de l'establiment en el qual s'han posat de manifest irregularitats en la llicència de primera ocupació d'una obra major autoritzada el 2015, llicència que ha estat revocada. 

"Els tècnics municipals han detectat l'existència d'una concurrència d'irregularitats en el projecte d'obres esmentat, que consisteixen en una rellevant omissió de dades", subratlla el Consistori. El govern municipal, encapçalat pel batle, Alfonso Rodríguez, destaca que "actua i actuarà amb contundència davant de qualsevol indici de possibles irregularitats". 

Les irregularitats que motiven el decret de tancament són principalment la manca de llicència de les torres de refrigeració de la discoteca BCM. L'actuació municipal té relació amb el procés de revisió de la llicència d'obertura i de funcionament de la discoteca, concedides sense tenir en compte aquestes torres de refrigeració perquè l'empresa no en va informar.

Segons el calendari que figura al seu web, BCM tenia previst començar l'activitat de 2017 el proper dia 13 amb l'actuació d'un punxadiscs, a partir del 22 d'abril iniciaria obertures regulars en cap de setmana i al maig començaria a organitzar festes diàries. 

Tancament de Tito's

Per una altra banda, l'Ajuntament de Palma ha decretat el tancament de la discoteca Tito's com a conseqüència de les deficiències detectades la setmana passada en l'edifici i en les mesures de seguretat i d'evacuació en cas d'incendi en una inspecció realitzada per tècnics municipals del departament d'Urbanisme acompanyats per tècnics de Seguretat Ciutadana

Aquest decret ratifica la mesura cautelar provisional decretada pels tècnics municipals i que ordenava la clausura del local fins a l'esmena de les deficiències detectades.

Ara s'analitzarà tota la documentació aportada per l'empresa entre divendres i aquest dilluns i s'hi realitzarà una nova inspecció per confirmar que s'hi han resolt les deficiències, informa Cort en un comunicat. 

Aquest dilluns s'ha signat el decret, atès que ha estat impossible poder analitzar tota la documentació aportada dins el termini de tres dies que es donaven amb la mesura cautelar provisional per resoldre les deficiències, informa l'Ajuntament. Amb tot, la discoteca del passeig Marítim confia  revertir l'ordre de tancament, per la qual cosa ha ajornat l'inici de temporada per al pròxim dia 8.

Cal recordar que el jutge instructor del cas, Manuel Penalva, imputa a Tolo Cursach i al recentment substituït director general del seu grup d'empreses, Tolo Sbert, setze delictes per dirigir una presumpta trama per assegurar el seu domini en el sector de l'oci nocturn amb la connivència de policies i funcionaris municipals de Palma i Calvià. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF