PRESSUPOSTOS 2017

Cau un 10% la despesa destinada a redefinir el model turístic

La Conselleria de Turisme augmenta un 7% el seu pressupost

La inversió en l'ordenació i la redefinició del model turístic es reduiran un 10% amb els pressupostos de 2017. Enguany s'hi han destinat 32,83 milions d'euros, mentre que l'any que ve en seran 29,3. La caiguda arriba després d'un estiu en què s'ha qüestionat enormement el model turístic i s'han posat damunt la taula debats sobre quins haurien de ser els canvis que s'hi facin. No obstant això, la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme (sense tenir en compte organismes autònoms dependents) ha vist créixer les seves partides un 7,1%.

Pel que fa a les polítiques turístiques, la Conselleria vol articular "una acció política sòlida des de la Direcció General de Turisme que actuï en els eixos de la millora de l'entorn, el producte, la formació i la innovació, i que condueixi la principal indústria de les Illes cap al camí real de la sostenibilitat, la competitivitat i l'excel·lència turística".

Es destinen 5,16 milions d'euros a la promoció turística, però des de la Conselleria asseguren que no s'invertiran per atreure el turisme de sol i platja, sinó per diversificar l'oferta cap al turisme fora de temporada i lligat a la cultura, la gastronomia i l'esport.

De fet, el conseller, Biel Barceló, ha assegurat en nombroses ocasions que la seva intenció és fomentar un turisme de sol i dades. Per aquest motiu, es destinen 6,4 milions d'euros a la recerca i el desenvolupament tecnològic, un 11% més del que s'hi ha invertit enguany. Pel que fa a la innovació tecnològica, la partida també augmenta: passa dels 6,2 milions d'euros als 7,19.

Un dels objectius als quals s'enfronta enguany la Conselleria és la revisió i l'actualització del Pla de ciència, tecnologia, innovació i emprenedoria per al període 2013-2017, a més de "provocar la interacció entre el sector productiu i el sector científic i tecnològic generador de coneixement".

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF