Aptur cerca suports al sector agrícola

Cooperatives i associacions de productors signen el manifest a favor del lloguer turístic

Aptur continua en la recerca de suports que defensin el lloguer turístic com una activitat que "democratitza els beneficis del turisme". Després que la patronal es manifestés, fa unes setmanes, a favor d'aquesta activitat i signessin el manifest que ha redactat l'associació de propietaris, aquest divendres cooperatives, productors agrícoles i empresaris del sector primari també s'hi han adherit.

El vicepresident d'Aptur, Antoni Serra, ha reivindicat els efectes multiplicadors del turisme i ha criticat que fins ara s'hagi fet "molt poc per l'activitat agrícola i ramadera". En aquest sentit, Serra ha afirmat que "per definició no existeix el monocultiu turístic perquè, ben gestionada, l'activitat turística arrossega les altres activitats".

Avui han signat el manifest representants de Mallorca Verda, de la cooperativa Coanegra i de l'associació de begudes refrescants, que han assegurat que els turistes que s'allotgen a través del lloguer turístic "tenen més interès pels productes locals" i això els permet "donar sortida" als seus productes. També va firmar-lo fa uns dies l'associació de forners i pastissers de les Balears i està previst que s'hi sumin Ecovinyassa, Sa Llubinera.

L'escrit d'Aptur, titulat 'Per un turisme de qualitat per a tots' demana que es reguli l'oferta i aposta per un model turístic respectuós amb la societat en què es desenvolupa, on el lloguer turístic juga un paper fonamental perquè "ajuda al desenvolupament local".

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF