CAP AL 26-J

Antoni Verger considera "injust" el pacte amb Podem

El candidat de MÉS a la llista Units Podem MÉS explica els motius que han duit la formació a confluir amb el partit dels cercles i Esquerra Unida i no amaga que la negociació ha creat una situació "desagradable"

Tot i l'acord per presentar-se de manera conjunta a les eleccions del 26-J, la relació entre MÉS i Podem viu una situació de tensió. A l'enganxada pública que protagonitzaren ahir a IB3 Ràdio Nel Martí, de MÉS per Menorca, i Alberto Jarabo, secretari general de Podem, s'hi ha d'afegir la crítica al pacte que va fer el candidat ecosobiranista, Antoni Verger, el número 3 de la llista d'Units Podem MÉS, al seu Facebook.

Verger va considerar "injust" el pacte al qual han arribat amb Podem i va afirmar que s'ha acceptat per "responsabilitat". Segons aquest, MÉS ocuparà la tercera posició de la llista durant els dos primers anys de legislatura i deixarà pas a Podem per als altres dos anys.

Tot i que creu que la coalició "és una eina molt potent" per dur endavant polítiques de canvi, no amaga que el pacte al qual s'ha arribat amb la formació dels cercles ha creat una situació "desagradable". Així, carrega contra Podem perquè no entén el seu posicinament.

"Els dirigents de Podem deuen saber per què no varen cedir d'inici el tercer lloc de la candidatura, una qüestió lògica a ulls de qualsevol en funció de la correlació de forces i per visibilitzar la pluralitat de la coalició. La veritat és que han convertit l'arrencada d'un pacte il·lusionant en una situació absurdament tensa i desagradable. Hem acceptat aquestes condicions per responsabilitat i, sobretot, perquè no es perdin vots a favor del canvi", va etzibar Verger.

La situació per a MÉS, però, no només és complicada per l'eix social. La presentació de la candidatura Sobirania per a les Illes ha provocat el naixement d'un rival per l'eix sobiranista. Verger defensa que els ecosobiranistes no han renunciat al sobiranisme amb el pacte, "en absolut", sinó que per tal d'eixamplar la majoria social del sobiranisme, "hem decidit assembleàriament fer una coalició amb els dos únics partits d'àmbit estatal que respecten el dret a decidir dels pobles". A més a més, deixa clar que si surt elegit no tindrà caps de Madrid.

Finalment, Verger deixa clar que MÉS no ha renunciat als seus principis a canvi d'un diputat. Volen dur "la veu d'un poble injustament tractat" "allà on es prenen decisions molt importants". "Pot ser l'inici d'un canvi substancial de mentalitat de molta gent a Balears cap a l'autoafirmació i autoconsciència", finalitza.

" data-width="500">

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF