MEDI AMBIENT

Biel Company: "Al PP som més proteccionistes [amb el medi ambient] que MÉS"

El diputat del PP critica la llei d'avaluació d'impacte ambiental que s'aprova aquest dijous al Parlament

La nova llei d'avaluació d'impacte ambiental " desprotegeix i complica la vida burocràtica i resta competitivitat a les empreses". Així ha definit el diputat popular Biel Company el text que s'aprovarà aquest dijous al Parlament balear. Tot i que ha destacat que el PP "ha col·laborat activament amb la llei", Company ha assegurat que estan en contra en gran part del fons de la normativa. En concret, el diputat del PP ha apuntat que " al PP som més proteccionistes que MÉS", qui ha redactat la llei.

En aquesta mateixa línia, Company ha dit que amb la nova llei el Govern pretén "imposar" i ha titllat el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, i el president de la Comissió, Antoni Alorda, de tenir " ànsies controladores i inquisidores". Company ha criticat que el text també desprotegeix les zones d'exclusió, que posa impediments als petits empresaris i que "ataca" la pagesia, ja que s'hauran de passar moltes més avaluacions d'impacte ambiental.

El Govern es fa fort en la defensa del territoriAra bé, des del PSIB celebren la nova llei, que permetrà "ordenar i regular de manera més eficient tots els procediments". Així ho ha expressat el portaveu del partit, Andreu Alcover, qui ha afegit que "delimita de manera més clara tots els projectes" i que regularà " per salvaguardar els recursos naturals i paisatgístics".

Pel que fa a les problemàtiques amb la xarxa de clavegueram, el PSIB ha assegurat que  la solució que s'ha trobat és la més eficient, ja que obliga els ajuntaments a establir un compromís de solucionar el problema si s'estableix la moratòria a les llicències. Podem ja ha advertit, però, que votarà en contra d'aquest punt. El PP, no obstant això, s'hi ha mostrat favorable, ja que, segons el partit, aquesta decisió és idèntica a la proposada pel PP amb la Llei d'usos del sòl, però "canviant l'argot".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF