Airbnb es defensa i afirma que el lloguer turístic no afecta l'oferta d'habitatge

La companyia s'ofereix per cercar una solució conjuntament amb l'Ajuntament de Palma

Airbnb ha manifestat avui el seu desacord amb la decisió de l'Ajuntament de Palma de prohibir el lloguer a turistes d'habitatges en edificis plurifamiliars i ha assegurat que el lloguer ocasional de la residència habitual "no genera impacte sobre l'estoc d'habitatge disponible".

La companyia de lloguer vacacional ha apuntat en un comunicat que desitja treballar amb el Consistori en una solució i ha advertit que el lloguer ocasional de la primera residència ajuda moltes famílies de classe mitjana "a complementar els ingressos".

Assenyalen que l'Ajuntament ha pres com a referència "unes xifres que no es corresponen amb la realitat" i que les cases senceres que es lloguen a Palma per més de 120 nits a l'any representen només el 0,8 % del total d'habitatges de la ciutat.

Segons dades d'Airbnb, Palma té a l'actualitat 171.000 cases, un 10% menys de les 182.000 existents el 2011. Així mateix, hi ha més de 16.000 cases i pisos buits, una xifra que representa més del 9% del conjunt d'habitatge disponible a la ciutat. A tot Mallorca, el percentatge de cases buides és del 16%, amb 71.255.

La multinacional defensa que els qui practiquen ' home sharing' comparteixen la casa on viuen i no redueixen l'oferta d'habitatge disponible.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF