Lluïsa Noguer: "Estam vivint un moment preciós de 'despertar' general, però especialment femení"

Coach fundadora de Muévete Mujer

5 min
Lluïsa Noguer, coach fundadora del Club Muévete Mujer.

PalmaAtrevida, emprenedora i seguidora incondicional de la seva intuïció. Aquesta seria una manera de descriure Lluïsa Noguer, la coach i experta en empoderament femení que va donar la volta a la seva vida per tornar-se a trobar amb ella mateixa i ajudar altres dones. A més, és la fundadora del Club Muévete Mujer, una plataforma presencial d'ajuda, d'impuls i de creixement personal i professional per a la dona emprenedora de Mallorca.

Com us descriuríeu?

— Soc una dona atrevida, inquieta, intensa i també una nina creativa, impulsiva i divertida. Una mescla entre maduresa i olor d'infantesa. Una filantropa i una amant de la naturalesa a qui li encanta aprendre i comprendre les relacions humanes.

Com descriuríeu la vostra vida professional?

— Actualment, podria dir que és més estable, però no ha estat un camí fàcil. Durant uns anys vaig haver de compaginar la meva feina fixa amb l'emprenedoria de coaching i feia feina moltes hores. Ara ja em dedic totalment a la meva passió: el món del creixement personal i professional de la dona.

Hi va haver algun punt d'inflexió a la vostra vida pel qual vàreu decidir fer un canvi?

— Sí. Vaig perdre els meus pares, va néixer el meu segon fill i em vaig divorciar, tot dins el mateix any. Vaig caure dins un pou fosc i em vaig convertir en una espècie de zombi que circulava per la vida sense sentit, totalment desconnectada de mi.

Com vàreu començar a ser orientadora i per què vàreu prendre la decisió de canviar?

— Sempre he pensat que l'univers va decidir donar-me una mà i em va fer arribar una publicació suggerida a través de les xarxes socials en què apareixia la paula coaching. Jo no sabia ni què era, però el meu cos, tan escàs d'energia en aquell moment, va aixecar un dit i va marcar un telèfon. Poques setmanes després m'estava formant com a coach i començava una nova filosofia de vida. Una petita acció que va tenir un impacte molt important dins la meva trajectòria personal i professional.

Com creis que ha evolucionat durant els darrers anys l'empoderament de la dona dins de la societat?

— Sent que ha evolucionat molt. Estam vivint un moment preciós de 'despertar' general, però especialment femení. La part positiva de tota la situació mundial de fa dos anys és que ens va regalar temps, un temps que no teníem i que, per tant, no apreciàvem. Aquest temps ens va connectar amb nosaltres mateixes i ens va permetre aturar, respirar i sentir, posar ordre, reflexionar, prioritzar. El resultat és una dona empoderada amb ganes de provocar canvis positius a la seva vida.

Fa uns mesos vàreu iniciar el Club Muévete Mujer. Podeu explicar què és i quina acollida ha tingut?

— El Club és una plataforma presencial d'ajuda, d'impuls i de creixement personal i professional per a la dona emprenedora de l'illa. Un projecte que té una gran acollida, ja que venim d'una etapa d'aturada general i de distanciament social i ara tenim ganes de formar part d'una comunitat de dones on poder créixer sent nosaltres mateixes, amb tota la nostra essència.

En el perfil afirmau que el club va sorgir de la intuïció femenina. Ho podríeu detallar?

— El Club no havia de ser un club. Ho explic: la meva intuïció em va parlar i em va dir: "Lluïsa, crea un petit grup amb aquestes dones que hi ha en el teu entorn proper, dones que t'impacten positivament i t'aporten tant". Però després entrà la meva ment sabotejadora (com tantes altres vegades ho ha fet) i em va començar a qüestionar per què necessitava jo aquest grup de dones. I amb aquesta discussió interna i absurda passaren unes setmanes fins que la meva intuïció va tornar a xerrar, aquesta vegada amb més força. Només em quedava despenjar el telèfon una vegada, una altra i una altra... Ja tenia el meu grup de cinc dones potents. Una trobada, un cafè i molta energia femenina. En dues setmanes aquella quedada s'havia convertit en un Club d'Emprenedores amb estructura i solidesa. Ara ja som 50 dones i continuam creixent cada dia que passa.

Quines són les principals inquietuds de les dones que venen al Club i quins són els objectius principals?

— Són dones que emprenen i aprenen. Dones proactives i atrevides. Dones que es mouen i que són conscients que la seva actitud i la seva energia són el que faran que el seu projecte es mogui d'on està. Estam totes en un moment de reinventar-nos. No importa si la nostra trajectòria professional és de dos anys o de 25. Totes estam al principi, una altra vegada.

El logotip de la web són les sabates de tacó, que representen per a vós?

— Els meus tacons fúcsia representen la força, la feminitat i l'empoderament. Em referesc a aquell empoderament que surt del nostre interior, no el que ens ven la societat. Un empoderament que em manté ferma i en el meu camí. Els meus tacons representen la meva llibertat.

Quin és el consell que més donau a les dones que ajudau?

— No crec en els consells. Preferesc acompanyar dones que volen fer canvis o millores a les seves vides. Les ajut a connectar-se a elles mateixes i allà troben les seves pròpies respostes. I quan elles canvien, tot canvia. Les seves relacions personals milloren, troben una feina que les motiva, prenen decisions significatives i alineades amb els seus valors i s'alliberen de moltes creences limitants que les estaven tancant dins la seva pròpia presó. És un procés preciós i molt transformador.

Hi ha algun moment professional que us hagi marcat? Per què?

— Sí, el Club Muévete Mujer m'ha marcat molt. M'ha ajudat a veure la importància d'escoltar la meva intuïció com una eina divina i a estar més receptiva al meu món interior. La meva intuïció és la meva ànima parlant-me i mai em falla.

A les reunions mensuals que teniu hi és molt present el coaching. Per què és important aquesta presència?

— Sí, les reunions i el Club estan basats en la filosofia del coaching' . El coaching'va transformar la meva vida en tots els sentits i, a més, és una tecnologia d'èxit que augmenta la nostra consciència i eficiència, ens ajuda a prendre decisions i a desenvolupar al màxim el nostre potencial. Per mi, són motius més que suficients.

Què passa quan s'ajunten dones fortes, emprenedores i amb ganes de menjar-se el món?

— El que passa és que sorgeix la màgia. Imagina 24 dones dins una sala creant sinergies, compartint la seva experiència i els seus coneixements sense esperar res a canvi, sempre des de la il·lusió de créixer i d'expandir-se, i totes enfocades en un mateix objectiu: viure bé del seu projecte i de la seva passió. És brutal. S'ha de viure perquè no es pot explicar en paraules. I com diu la carta natal del nostre Club: "El nostre destí i el nostre aprenentatge són sentir que creim en nosaltres mateixes i que podem crear abundància econòmica amb el nostre projecte".

stats