Balears 23/12/2013

Una vintena d'entitats duu la Llei de símbols davant l'ONU

La societat civil respon amb una comunicació al Relator especial de Nacions Unides sobre la llibertat d'expressió

Mercè Pinya
1 min

PalmaProp de vint entitats de la societat civil de les Illes han redactat una comunicació per denunciar davant l'Organització de Nacions Unides (ONU) la vulneració de la llibertat d'expressió que suposa la nova Llei de símbols, que aprovà dijous passat el PP en solitari al Parlament. "Fa falta que als ulls del món es vegi el que succeeix a les Illes Balears", ha dit Vicenç Rodrigo, president de FAPA Mallorca, una de les denou entitats que han signat i secunden aquesta iniciativa.

La comunicació al Relator especial de l'ONU sobre la llibertat d'opinió i expressió s'enviarà amb el requeriment que investigui la vulneració del dret a la llibertat d'expressió que suposarà la simple entrada en vigor d'aquesta llei i la seva aplicació i perquè adopti les mesures necessàries perquè el govern espanyol i el Govern balear compleixin les seves obligacions internacionals en matèria de drets humans, ha explicat la professora de Dret Internacional Públic de la UIB Margalida Capellà. Més enllà d'aquesta iniciativa política, han dit, no es descarta tampoc la via judicial.

Entre les entitats, hi ha la comunitat educativa (FAPA, Fapma Menorca, Plataforma Crida, Assemblea de Docents, STEI-i, CCOO, UGT, ANPE, Fadae-Estudiants, l'Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Associació d'Inspectors d'Educació), a més de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Facua, l'Obra Cultural Balear, Jubilats per Mallorca, el Consell de la Joventut de Palma, Attac i l'Ateneu Pere Mascaró, tot i que els signants han animat altres col·lectius a adherir-s'hi també. El seu objectiu és enviar aquesta comunicació per posar de manifest que "no es tracta només d'una qüestió de llaços, sinó d'un atac frontal a la llibertat d'expressió", ha dit Rodrigo.

stats