Balears 02/02/2014

Bauzá i Wert, els referents per donar lliçons d'educació

El president balear insisteix en el fracàs escolar per justificar les seves polítiques

M.e. Quetglas/mercè Pinya
2 min

Madrid/Palma.El president del PP balear i líder de l'Executiu autonòmic, José Ramón Bauzá, es va mostrar especialment orgullós de les seves reformes educatives, tot i que hagin tret al carrer la manifestació més multitudinària celebrada mai, i tot i que a l'Estat la LOMQE hagi alçat els col·lectius i professionals de l'educació. Durant la convenció que el PP celebra aquests dies a Valladolid, Bauzá va afirmar que cal "ser valents per canviar un sistema educatiu que, tant a Espanya com a Balears, ha demostrat que no funciona".

Amb aquestes paraules es pronuncià en la seva participació en el darrer dels diàlegs en què consistia l'estructura de la convenció i que duia per títol Educació per a tots. Bauzá posà èmfasi en la seva aposta pel canvi, que implica, segons assegurà, "no tenir cap problema a reconèixer la nostra responsabilitat i implicació a l'hora de fer-ho".

El president no va canviar el guió de les intervencions que ha fet en d'altres àmbits, i fins i tot en els debats parlamentaris, i va insistir a justificar totes les reformes, que han minvat de manera important la presència del català com a llengua vehicular educativa, basant-se en els "resultats preocupants" que està generant el sistema educatiu actual.

Segons Bauzá, una societat que vulgui ser competitiva no pot permetre un 39 per cent de fracàs escolar, com el registrat a les Balears. En la seva intervenció, va destacar que el fet que un de cada quatre alumnes de 12 anys no estigui en el curs que li correspon no és una ràtio per estar orgullosos. També va citar que a 17 anys gairebé el 40 per cent dels joves de les Illes no estan escolaritzats.

En aquest sentit, va criticar que "fins i tot amb aquestes dades sobre la taula" hi hagi sectors que continuïn considerant l'educació espanyola "de qualitat" i es va demanar com és possible aconseguir un consens quan no es reconeix que "les coses no funcionen" .

A més, va recalcar que ha arribat el moment de deixar de parlar d'educació de qualitat "perquè no tenim educació de qualitat . I tots els que participam en aquest procés hem d'assumir, cadascun amb la seva quota de responsabilitat, que les coses no estan anant bé".

Tot passa per l'educació

El president del Govern balear va insistir diverses vegades en la importància de "superar les resistències que tenim davant, perquè canviar l'educació és bàsic" . Segons la seva opinió, tot i que en curt termini potser l'urgent era posar solucions a la situació econòmica, "a llarg termini tota millora implica una millor educació" .

"No crec que hi hagi ni una sola persona a qui la preocupi el futur d'Espanya que no vulgui millorar l'educació" , va afegir abans d'apuntar que "el que falla" en el sistema educatiu no és que s'hi inverteixi poc, sinó que hi ha un problema "estructural" i, per això, Bauzá considera que s'ha d'optimitzar la inversió i orientar-la on és realment necessària, però també "és la nostra responsabilitat ajudar les famílies i facilitar la seva implicació en l'educació dels seus fills" .

Bauzá, que va compartir l'espai de diàleg i reflexió del PP estatal sobre l'educació amb el ministre Wert, es va mostrar especialment sorprès "amb l'oposició que s'ha generat" cap a la LOMQE perquè "les dades demostren que el que s'ha fet fins ara no ha funcionat".

stats