EDUCACIÓ
Balears 31/07/2013

Aprovat el full de ruta cap a la vaga indefinida

L'assemblea de docents sol·licitarà a la Conselleria negociar la retirada del TIL

Margalida Bonnín
2 min

Santa Maria.L'assemblea de docents que es dugué a terme ahir a Santa Maria del Camí acordà les demandes concretes que es faran arribar a la Conselleria d'Educació per iniciar-hi les negociacions i sobre les quals se sustenta la convocatòria de vaga indefinida per al començament de curs que ve. El 30 d'agost és el dia que s'ha triat en què una nova assemblea podria convocar definitivament la vaga que, si legalment és possible, començaria el 13 de setembre, quan està previst que s'iniciïn les classes.

Punts a negociar

La voluntat dels docents és negociar amb el Govern la retirada del Decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i la de la llei de símbols, a més del projecte de decret de convivència, a més d'altres punts referents a les retallades en educació. Per aquest motiu, entre avui i demà es registrarà un document consensuat a la Conselleria detallant totes aquestes peticions. Ara bé, "si el Govern es nega a negociar, no aturarem el procés", apuntà Guillem Barceló, un dels portaveus dels professors. Així doncs, tant si les negociacions no són fructíferes com si ni tan sols existeixen, el 30 d'agost es convocarà una altra assemblea amb un únic punt a l'ordre del dia: la convocatòria de vaga indefinida.

Durant l'agost, es farà feina per complir amb tots els requisits legals que permetin convocar la propera assemblea dia 30. Per això, els docents iniciaran una recollida de signatures i demanaran a la Junta de Personal Docent que la convoqui. Tot aquest procediment, però, no serà necessari si els sindicats es decideixen a donar suport a l'aturada.

Devers 150 persones assistiren ahir a la reunió convocada a l'edifici de les Cases dels Mestres, una xifra considerada molt bona pels professors, ja que s'ha de tenir en compte que és estiu i que molts dels presents hi foren en representació del seu centre escolar.

Finalment, els punts acordats per tractar amb el Govern foren la retirada del TIL, la del projecte de decret de convivència -que, segons afirmen, ataca la llibertat de càtedra del docent- i la de la llei de símbols; l'eficiència de les beques de transport i menjador; la recuperació de les plantilles del professorat d'atenció a la diversitat; la contractació dels interins durant l'estiu i la petició que la Conselleria insti Madrid a retirar la LOMQE, entre d'altres.

Sineu, també contra el TIL

Aquesta assemblea tingué lloc justament l'endemà que un altre poble governat pel Partit Popular donàs suport a una moció contra el TIL. En aquest cas, la presentà el grup Convergència per les Illes que, amb dos regidors, forma part de l'equip de govern a causa d'un pacte amb el PP. Tot i que els vots del PP no eren necessaris per aprovar la moció, un dels edils populars, Bartomeu Mulet, que és professor, demanà llibertat de vot i s'hi abstingué. Una altra regidora del PP, Antònia Maria Font, no havia assistit al ple al·legant motius personals. Per tant, finalment, la moció s'aprovà amb tres vots en contra del PP, una abstenció i els vots a favor de l'oposició (Sineuers Independents i PSOE).

stats