Successos
Societat Successos 07/09/2023

Continua la recerca del veler desaparegut tenint "molt present" que els cossos rescatats en poden ser els tripulants

Els familiars més directes dels desapareguts han de venir des d'Alemanya perquè els experts puguin extreure'n mostres i fer l'acarament

ARA Balears
2 min
Un helicòpter de la Guàrdia Civil

PalmaLa recerca del veler Makan Angin, desaparegut en aigües de les Balears a finals d'agost, continua aquest dijous, ja que encara no s'han pogut identificar els dos cossos recuperats a la mar els darrers dies. Segons han informat fonts properes a la investigació i ha recollit Europa Press, s'ha d'esperar a confirmar la identitat dels cadàvers, però és "una possibilitat molt present" que es correspongui amb la dels dos desapareguts, pare i fill. També han indicat que han de venir els seus familiars més directes des d'Alemanya perquè els experts puguin extreure'n mostres i fer l'acarament.

Els dos tripulants del veler són un pare i un fill, de 50 i 19 anys, i varen partir el dia del temporal (27 d'agost) de Cala Galdana (Menorca) cap a Cala d'Or (Mallorca). A les 18.30 h d'aquell mateix dia es va rebre l'avís d'un informant que alertava que no podia contactar amb el veler des de les 10 h.

Després d'una setmana de recerca, un primer cos va ser albirat diumenge passat, però a causa de les males condicions de la mar no va ser recollit fins dilluns en una zona rocosa de Cala Falcó. Aquell mateix dia a l'horabaixa varen arribar nous avisos per la possible presència d'un altre cadàver a la mar, que no va poder ser recuperat fins dimarts al matí a causa de l'onatge. El cos va ser rescatat a Cala Mendia, després que fos localitzat per un helicòpter.

Salvament Marítim no preveu mobilitzar més unitats per a la recerca

Durant aquesta jornada, Salvament Marítim ha informat que no preveu mobilitzar més unitats per al dispositiu de recerca del veler. Així i tot, l'organisme ha explicat que continuaran emetent avisos per ràdio a les naus que naveguen perquè extremin la vigilància.

stats