Societat 16/01/2019

Els treballadors de Gesa Endesa es concentren per reclamar un nou conveni col·lectiu

Prop de 800 treballadors es veuen afectats a les Illes per la falta d'acord sobre un nou marc laboral dins l'empresa

Carles Tudurí
1 min
Els treballadors de Gesa demanen un nou conveni col·lectiu per cinc anys.

PalmaUn grup de treballadors de Gesa Endesa s'ha concentrat aquest dimecres davant la seu central de l'empresa al Coll d'en Rabassa per reclamar un acord per a la signatura d'un nou conveni col·lectiu de llarga durada que garanteixi els drets dels empleats de la companyia durant cinc anys.

Xisco Vidal, delegat d'UGT Gesa Endesa, ha destacat que l'empresa s'ha tancat en banda i s'ha negat a negociar un conveni de llarga durada, que afectaria els 800 treballadors que la companyia té a les Illes. L'anterior conveni va deixar de ser vigent el 31 de desembre de 2018 i el sindicat considera que els drets dels treballadors queden desprotegits sense aquest marc laboral dins l'empresa.

Segons Vidal, un dels punts de major conflicte entre els treballadors i l'empresa és la tarifa elèctrica que tenen els empleats, ja que no queda garantida amb la situació actual. A més, considera que l'empresa propietària d'Endesa, la italiana Enel, té interès a accedir als 760 milions d'euros per fer front a aquest descompte tarifari.

stats