Societat 16/09/2020

La temporada turística redueix en 126 famílies el servei d'aliments de Càritas Menorca

L'organització catòlica preveu un increment del servei els pròxims mesos

Ivan Martin
1 min
Els voluntaris de la parròquia de Santa Eulàlia d'Alaior presten el servei a diferents famílies del municipi.

MaóEl servei d’aliments de Càritas Menorca ha disminuït en 126 famílies des de principi del mes de juny, motivat per l’inici de la temporada turística. Així ho recull l’informe de l’organització de l’església catòlica del mes de setembre. Segons Càritas, el servei es va prestar a 461 famílies i 1.095 persones el juny, mentre que actualment se n'estan beneficiant 335 famílies i 735 usuaris.

Durant l’època estival els serveis d’aliments de Càritas han continuat amb la seva feina, gràcies a tots els voluntaris que hi han participat. De principi de març a principi de juny, després de tres mesos de pandèmia, el servei va augmentar un 70%, de 271 famílies ateses es va passar a 461. En l’actualitat, després de gairebé tres mesos d’una temporada turística irregular, el servei ha davallat fins a les 335 famílies.

De tota manera, Càritas preveu novament un increment de les xifres al llarg dels pròxims mesos, motivat per l’aturada laboral de moltes famílies a la tardor i l'hivern. La demanda continua sent més accentuada a Ciutadella, tot i el descens de 395 famílies assistides la tercera setmana de juliol fins a les 335 actuals. En canvi, Maó sumava 120 famílies i ha disminuït fins a les 85 el setembre. El municipi que menys incidència té és Sant Lluís, però les 14 famílies beneficiàries del servei el juliol són les mateixes que les registrades el setembre.

stats