Estudi
Societat 10/07/2024

Són les patates braves la tapa preferida dels illencs?

Un estudi assegura que Palma és el lloc elegit per anar a un bar

ARA Balears
1 min
Les patates braves del Bar Tomàs de Sarrià

PalmaUn estudi de CS On Reserch sobre els hàbits de consum a les Illes Balears ha determinat que les patates braves són la tapa preferida dels illencs seguida de les croquetes, el cuixot salat i la truita de patates. A més, també assegura que Palma és el lloc elegit pels residents a les Balears per prendre un refresc i una tapa per sobre dels pobles i de les platges. Aquest estudi no inclou entre els productes més demandats cap element alimentari propi de l'Arxipèlag i defensa que els gustos dels illencs són molt similars als de la resta de l'Estat.

D'altra banda, l'estudi assegura que els residents a les Illes Balears prefereixen els refrescos de vidre per sobre dels de llauna i el seu lloc preferit per fer-ho és la terrassa d'un bar. Pel que fa al moment del dia, el 66% dels enquestats durant l'estudi pensen que l'horabaixa és el millor moment del dia per prendre un refresc i una tapa, el 18% ho prefereix el migdia i el 13%, l'hora de sopar.

Pel que fa al tipus de refrescos, el 56% dels entrevistats prefereix els refrescos sense sucre, principalment perquè són més saludables i per reduir el consum de calories (29%), mentre que el 44% restant prefereix els refrescos amb sucre. La marca preferida dels residents a les Illes Balears és Coca-cola. Un altre aspecte que és clau per a la majoria dels residents és la companyia amb qui van a aquestes terrasses: El 76% dels enquestats ho tenen clar, amb els amics. La resta prefereixen anar-hi o bé amb la família o sols.

stats