Successos

Sis morts després que un camió hagi envestit un control de la Guàrdia Civil a Sevilla

El conductor ha entrat a presó i se li atribueixen sis delictes d'homicidi imprudent i tres de lesions greus

2 min
El lloc de l'accident mortal a la AP-4, a l'altura de Los Palacios i Villafranca (Sevilla),

BarcelonaSis persones han mort aquesta matinada, dues de les quals agents de la Guàrdia Civil, després que un camió hagi envestit un control de l'institut armat al terme municipal de Los Palacios y Villafranca, a Sevilla. El succés, que ha deixat tres agents més ferits de gravetat, ha passat al voltant de les 4.30 hores al quilòmetre 20 de l'AP-4 per circumstàncies que s'estan investigant, tot i que es treballa amb la hipòtesi que hagi estat un accident. El conductor del camió, que ha resultat il·lès, ha donat negatiu en drogues i alcohol. L'home ha estat detingut i el jutge ha decretat presó provisional per sis presumptes delictes d'homicidi imprudent i tres més de lesions greus. En una primera declaració davant el jutge el conductor ha assegurat que no hauria vist el control policial.

Les víctimes haurien mort per l'impacte del camió contra diversos vehicles que es trobaven en un punt de control a càrrec d'agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil. Segons la primera informació difosa pel cos policial, les causes podrien ser "accidentals" i els investigadors, de fet, creuen que el camioner hauria patit "somnolència" o "falta d'atenció". El conductor ha maniobrat "bruscament" quan ha rebut senyals dels agents, s'ha desviat cap al voral i ha col·lidit amb tres vehicles de l'institut armat i d'altres de particulars que estaven aturats al control.

En declaracions des del lloc dels fets, el comandant de la Guàrdia Civil Rafael Jiménez ha explicat que s'ha detingut el conductor del camió per la "gravetat" dels fets i que se li atribueix un presumpte delicte d'homicidi imprudent. Segons ha precisat, després que s'hagin practicat les "primeres diligències", el camioner havia sortit de La Línea de la Concepción (Cadis) carregat de verdures. Ja s'ha descarregat el tacògraf del vehicle per esbrinar-ne la velocitat en el moment del sinistre, el "més terrible" que el comandant policial ha admès haver vist en els últims 40 anys.

Imatge del punt de l'AP-4 on ha tingut lloc el succés

Tant el ministeri de l'Interior com el president espanyol, Pedro Sánchez, han traslladat a través de X el seu condol a les famílies de les víctimes i han desitjat una ràpida recuperació dels ferits, tots ells guàrdies civils i traslladats a l'hospital. Pel que fa als morts, a banda dels quatre agents del GAR, les altres quatre persones són gent que "venia circulant de la zona de Cadis", ha explicat Jiménez, sense donar més detalls de les seves edats. Almenys un d'ells seria veí de Barbate, segons la subdelegació del govern espanyol a Cadis.

Precisament a Barbate, a una hora i mitja en cotxe de Los Palacios y Villafranca, van morir també dos agents de la Guàrdia Civil a principis de febrer. En aquella ocasió, però, les circumstàncies eren molt diferents: les víctimes estaven en una patrullera al mar quan van ser envestides per una narcollanxa. El cas, molt polèmic, va convertir-se en una arma llancívola de les dretes contra el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el mateix president Sánchez, cosa que difícilment passarà ara si es confirma la teoria de l'accident.

stats