Societat 23/07/2020

Salut farà proves per detectar el coronavirus a 1.900 treballadors de Mercapalma

La Conselleria argumenta que és un lloc on hi ha risc de contagi per l'alta afluència de persones, la manipulació d’aliments i les càmeres amb baixes temperatures

Ara Balears
1 min
Imatge d'una dona treballant en el laboratori de Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum durà a terme a partir d’aquest divendres 24 de juliol proves per detectar el SARS-CoV-2 o anticossos entre els professionals que fan feina a Mercapalma, la central d’abastiment d’aliments i begudes de Mallorca. En total, està previst fer proves de diagnòstic a devers 1.900 persones. L’objectiu és detectar la presència del coronavirus i evitar-ne la propagació entre aquests treballadors en unes instal·lacions que, per les seves característiques (alta afluència de persones, manipulació d’aliments o càmeres amb baixes temperatures), poden suposar un lloc de risc per a un servei i uns empleats essencials.

Concretament, està previst fer proves PCR als treballadors que manipulen aliments, als professionals de nova contractació, als que han viatjat el darrer mes a zones amb alta incidència de casos o als que conviuen amb persones procedents de zones de risc.

L’objectiu principal d’aquests cribratges és transmetre a la població i a les empreses la tranquil·litat i seguretat que la crisi del covid-19 no afecta aquest àmbit tan important.

La Conselleria de Salut i Consum continua, així, amb l’estratègia de recerca activa de casos, com ja s’ha fet en altres instal·lacions, com ara les residències per a gent gran i persones amb discapacitat, els centres sanitaris de totes les Illes Balears i els escorxadors de tot l’Arxipèlag.

stats