Societat 25/09/2018

Ryanair cancel·la 190 vols aquest divendres per la vaga de tripulants

La companyia calcula que prop de 30.000 viatgers es veuran afectats per aquesta situació

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaL'aerolínia irlandesa Ryanair ha anunciat la cancel·lació de 190 vols dels 2.400 programats per a aquest divendres com a conseqüència de la vaga de tripulants de cabina a Espanya, Bèlgica, Holanda, Portugal, Itàlia i Alemanya.

La companyia calcula que prop de 30.000 viatgers es veuran afectats per aquesta situació i ha assegurat que els clients rebran aquest dimecres els avisos sobre la suspensió.

"Ryanair lamenta sincerament els trastorns innecessaris per als clients", ha indicat la companyia, que assegura que en les últimes setmanes ha fet "progressos significatius" en les negociacions amb diversos sindicats, que inclouen acords amb pilots i personal de cabina a Irlanda, el Regne Unit, Itàlia i Alemanya.

També ha destacat no s'espera que el 90% dels seus vols del divendres, en els quals viatjaran prop de 450.000 persones, estiguin afectats per la vaga.

"Aquestes vagues reiterades i innecessàries perjudiquen el negoci de Ryanair i la confiança dels nostres consumidors en un moment en què els preus del petroli estan pujant amb força", ha advertit el directiu de la companyia Kenny Jacobs. A més, ha afegit que "si les vagues continuen, serà inevitable que estudiem de nou la nostra capacitat de creixement per a aquest hivern i l'estiu del 2019".

El directiu de Ryanair ha demanat als sindicats que tinguin "sentit comú" i "cooperin" amb la companyia per "arribar a acords en benefici dels tripulants de cabina i els pilots en les properes setmanes".

stats