Societat 30/05/2024

La resposta del Consell a la massificació: "Si a Mallorca no s'hi viu bé, els turistes no hi voldran venir"

Ha fet un discurs enfocat en les estratègies per continuar sent atractius pel turisme

ARA Balears
2 min
Turistes davant la Seu

El conseller de turisme del Consell de Mallorca, Marcial Rodríguez, ha respost a la polèmica de les darreres setmanes sobre la massificació turística i la saturació que es viu a l'illa i que s'espera aquest estiu amb una afirmació dirigida més als turistes que als mallorquins. "Si a Mallorca no s'hi viu bé, els turistes no hi voldran venir", ha assegurat.

El conseller de turisme del Consell de Mallorca, Marcial Rodríguez

En aquest sentit, ha defensat que s'imposin "límits socials i mediambientals" per evitar que l'illa deixi de ser una destinació turística atractiva. Així ho ha explicat el responsable insular durant el congrés internacional La necessària harmonització entre turistes i residents: problemes i solucions jurídiques organitzada per la UIB a Ca n'Oleo. En la seva ponència, ha detallat que des del Consell de Mallorca treballen per millorar la situació actual.

En línies generals, el conseller ha apuntat que hi ha "quatre vectors" que treballen des de la institució insular per millorar aquesta situació, com els llits legals, les places il·legals, les visites a les cases per part de familiars o amistats i el creixement de la població. "Hem de ser conseqüents, ja que si només ens centram en un dels quatre vectors, almanco un 75% queda oblidat", ha dit.

El conseller ha qualificat el model inoperant com a "defectuós" i ha apuntat que el Consell de Mallorca treballa en una unitat d'intel·ligència per recopilar "les dades que estan disseminades", amb l'objectiu de disposar d'indicadors amb els quals es mesuri la "convivència" perquè es pugui preparar una col·laboració amb la UIB, en un futur. "Per no hipotecar el futur, no es pot preparar en sec sense pensar en un model alternatiu", ha dit, motiu pel qual l'objectiu és apostar per una "productivitat adequada que permeti tenir rendibilitat suficient amb la qual finançar l'economia verda i blava".

A més, ha defensat que el sector turístic ha fet a Mallorca "una societat líder, no només en la part d'allotjament, sinó en la tecnològica", arran de les innovacions que s'utilitzen a aquest gremi. Finalment, el conseller ha apuntat les àrees que treballa la institució són la governabilitat, sostenibilitat, hospitalitat i intel·ligència de dades, per conformar una estratègia perquè "el turisme sigui part de la solució i no del problema".

stats