Societat03/09/2018

Trenta estudiants d'arreu del món participen en una residència lingüística a les Illes

És el segon any que l'Institut Ramon Llull organitza aquest programa en col·laboració amb el Govern i la Universitat

Aina Riera Serra

PalmaVenen de diferents països dels cinc continents, tots ells estudien català per afició i ara han vingut a Mallorca a sentir i conèixer de prop els seus parlants.

Aquest és el segon any que l'Institut Ramon Llull organitza aquesta estada lingüística amb els estudiants de la Xarxa Universitària d'estudis catalans a l'exterior amb l'objectiu de difondre la llengua catalana, com també la seva història i la seva literatura.

Els alumnes que participen d'aquesta estada lingüística provenen d'Alemanya, la República Txeca, Finlàndia, els Estats Units, Portugal, Ucraïna, Canadà, França i Polònia, entre altres països.

Cargando
No hay anuncios

El programa s'ha iniciat aquest dilluns, 3 de setembre, amb un curs de llengua a l'edifici de la Riera i una conferència a càrrec de la professora de la Universitat de les Illes Balears Caterina Valriu amb el títol 'Mallorca, terra de llegendes: una passejada virtual pel llegendari de l'illa'.

Cargando
No hay anuncios

Durant tota la setmana i fins al divendres 14 de setembre els trenta alumnes rebran una formació especialitzada de llengua catalana i visitaran Valldemossa i Maó, entre altres indrets. Sílvia Campins, de l'Institut Ramon Llull, ha explicat que l'objectiu és que els alumnes que participen en el programa "puguin fer una immersió total a la nostra cultura i a la nostra llengua".

La consellera de Cultura, Fanny Tur, els ha agraït l'interès i la il·lusió per conèixer la llengua catalana i els ha desitjat "una estada profitosa a l'illa". També el rector de la UIB, Llorenç Huguet, els ha parlat de les tradicions de les Illes, de la seva cultura i costums.

Cargando
No hay anuncios

Alice McAdams: "Estudii català per entendre els escrits de Dalí"

Fa sis anys que Alice McAdams estudia català. Ho ha fet de manera intermitent perquè està immersa en la feina del seu doctorat a la Universitat de Michigan. "La meva tesi se centra en l'art de l'avantguarda i inclou alguns artistes catalans com Dalí i Josep Vicenç Foix; és per això que vaig començar a aprendre català", explica.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta no és la primera vegada que Alice està en territoris catalans. Fa tres anys va fer una estada lingüística també a Barcelona a través de l'Institut Ramon Llull i va ser tan bona la seva experiència que ara ha volgut repetir-ho. De fet, la seva passió pel català és tan gran que després d'aquesta estada va organitzar un grup de llengua catalana a la seva universitat.