Societat 05/11/2020

L'Estat regula la pesca i el busseig a l'illa de la Dragonera

El govern espanyol estableix que la Conselleria d'Agricultura balear vigili les aigües exteriors de la zona

Ara Balears
2 min
L'illa de la Dragonera

PalmaL'illa de la Dragonera ja és una reserva marina d'interès pesquer, segons una ordre publicada aquest dijous pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació al Butlletí Oficial de l'Estat. La nova reserva té una superfície de 457 hectàrees, 82 de les quals estan completament protegides i només s'autoritzaran treballs científics justificats. També hi haurà una zona d'usos restringits amb punts per al busseig d'esbarjo. La pesca artesanal i d'esbarjo estarà permesa al voltant de les zones destinades als submarinistes i científics, segons ha informat el Govern en un comunicat.

Concretament, es permetrà la pesca amb palangre, de potera per agafar calamars, curricà de superfície i volantí. Les embarcacions que entrin a la reserva per fer qualsevol d'aquestes activitats hauran de comunicar-ho al servei de vigilància, i, en el cas de la pesca, la mida de les captures estarà sotmesa a la limitació establerta per la normativa. Les embarcacions autoritzades només podran pescar amb un únic aparell cada jornada.

L'ordre ministerial estableix que a partir d'ara la Conselleria d'Agricultura del Govern vigili les aigües exteriors de la reserva marina de la Dragonera per poder "protegir més els recursos marins de la zona", segons ha declarat el director general de Pesca, Joan Mercant.

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, s'ha mostrat "molt satisfeta" per l'ampliació de la reserva perquè dona resposta a una demanda social dels col·lectius d'Andratx implicats a promoure aquesta declaració, segons ha comentat en el comunicat.

L'aprovació també implica ampliar el conveni ja existent entre el Ministeri i el Govern pel que fa a la gestió compartida de la reserva Llevant de Mallorca - Cala Rajada. La decisió de l'Estat també suposa ampliar a 12 el nombre d'espais protegits que componen la Xarxa de Reserves Marines d'Interès Pesquer a Espanya: nou són a la mar Mediterrània i tres, a les Canàries.

stats