Societat 24/01/2018

El Port d'Andratx a una passa, aquest dijous, de reduir la zona ORA

El Consell d’Administració de PortsIB tractarà de l’ordenança que també contempla la gratuïtat de l’ORA en els ports d’Andratx, Pollença, Portocristo i Sant Antoni per a qualsevol usuari autoritzat per PortsIB

Lluis Felipe Lorenzo
2 min
El Port d'Andratx a una passa, aquest dijous, de reduir la zona ORA

PalmaEl Consell d’Administració de Ports de les Illes Balears sotmetrà a votació demà dijous, 25 de gener, la nova ordenança per a l’ordenació i regulació de l’estacionament tarifat amb horari limitat (ORA) als ports d’Andratx, Pollença, Portocristo i Sant Antoni de Portmany, i una nova zonificació ORA per al port d’Andratx. Aquestes propostes preveuen, per una banda, que els usuaris autoritzats de PortsIB, prèvia tramitació de la targeta acreditativa, puguin aparcar gratis a la zona ORA.

També, si la proposta s’aprova, serà gratuït per als vehicles destinats al transport de persones de mobilitat reduïda i per als vehicles elèctrics. Per una altra banda, que la zona ORA de l’espai administrat per PortsIB al Port d’Andratx es vegi reduïda considerablement. En concret, sobre aquest punt, es preveu eliminar les places d’aparcament existents fins ara entre el Club de Vela del Port d’Andratx i el parc infantil, que es troba també a l’Avinguda Gabriel Roca. La reducció suposa que, en línia de costa, la zona ORA es redueixi prop d’un 40% sobre l’espai d’aparcament total gestionat per PortsIB.

D’altra banda, s’ha unificat l’ordenança de l'ORA als ports d’Andratx, Pollença, Portocristo i Sant Antoni de Portmany, amb determinades especialitats per a cadascun. A més, hi estableix les delimitacions de les zones amb estacionament tarifat, les senyalitzacions verticals i horitzontals que haurà d'haver-hi, els períodes i horaris d’aplicació, el règim tarifari, els vehicles exclosos de regulació, la targeta d’usuari i el règim d’infraccions i sancions, entre d'altres.

PortsIB té atribuïda la gestió del servei d’ordenació, coordinació i control del trànsit portuari, tant marítim com terrestre, en conformitat amb allò que disposa l’article 43 de la Llei 10/2005, del 21 de juny, de la Llei de ports de Illes Balears.

Pel que fa a la tarifa, serà d’1,66 cèntims el minut, amb un màxim de dues hores, i l'horari d'aplicació serà el següent per cadascun dels ports:

Port d’Andratx: funcionarà des de l’1 de març fins el 31 d'octubre, de dilluns a diumenge, de 9 h a 14 h i de 16 h a 21 h.

Port de Pollença: funcionarà des de l'1 de maig fins el 31 d'octubre, de dilluns a dissabte i de 9.30 h a 13.30 h i de 16.30 h a 20 h.

Portocristo: funcionarà des de l’1 de març fins el 31 d'octubre, de dilluns a diumenge i de 10 h a 20 h.

Sant Antoni de Portmany: funcionarà en dos trams: des de l’1 de maig fins el 31 d'octubre, de dilluns a diumenge i de 8 h a 21 h. El segon tram serà des de l’1 de novembre fins el 30 d'abril, de dilluns a dissabte, de 9 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

stats