Societat 05/06/2019

"Cada vegada hi ha menys parets verges, en aquesta ciutat"

ARCA reclama que la Regidoria de Cultura de Palma es faci càrrec en exclusiva de l'eliminació de les pintades vandàliques

Maria Fuster
2 min
Àngels Fermoselle i Rosa Planas presenten la campanya d'ARCA contra les pintades vandàliques

PalmaL'entitat patrimonialista ARCA ha presentat aquest dimecres una nova campanya sota el nom 'No pintades vandàliques'. Segons l'escriptora Rosa Planas, és un problema que ha anat augmentant aquests darrers quatre anys: "Cada vegada hi ha menys parets verges, en aquesta ciutat". És una denúncia que ARCA ha fet al llarg d'aquesta passada legislatura i que a partir d'ara farà encara amb més contundència, segons ha declarat la seva portaveu, Àngels Fermoselle.

ARCA reclama que la responsabilitat d'eliminar els grafits sigui només d'un "únic departament", ha assenyalat Fermoselle, qui ha declarat que no té cap preferència per cap partit ni cap persona, però que creu que s'ha de centralitzar la gestió. Alhora, s'ha mostrat optimista, tot i que continua denunciant que fins ara no hi ha hagut voluntat política per resoldre aquest tema i que no s'ha aplicat el pla que es va aprovar fa dos anys a Cort.

Que sigui Cultura la responsable de posar fi a les pintades vandàliques és una de les propostes que presenta l'entitat. Les altres són estudiar com s'actua en aquest sentit en altres ciutats, com Berlín, Madrid, Roma o París. En concret, aquesta darrera aplica el sistema de "pintada feta, pintada esborrada", asseguren, una manera d'actuar que ARCA considera adient per evitar l'efecte contagi i reduir l'egolatria del qui ha fet la pintada. Crear espais per a creació d'art urbà als parcs i establir plans de foment del civisme sobretot als centres escolars serien altres mesures que l'entitat patrimonialista manté que s'han de posar en marxa. Alhora manifesten la necessitat que l'ajuntament es faci càrrec de la desaparició de les pintades vandàliques en edificis públics i particulars.

ARCA recollirà signatures de suport, farà fotografies amb persones reconegudes i anònimes davant pintades amb un cartell que denuncia aquests fets i ho distribuirà per xarxes. També demanarà reunions amb els nous responsables polítics una vegada hagin assumit el càrrec.

stats