Societat05/12/2018

Un 20% dels residents de Palma tenen una nacionalitat no espanyola

El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina, ha presentat els actes del Dia internacional de les persones migrades, que se celebrarà el proper 18 de desembre

Aina R. S.

PalmaPalma és una de les ciutats que registren major diversitat de persones migrades de tot l'estat espanyol, fins a 170 nacionalitats diferents. Així, del total de la població palmesana, un 79,2% són persones de nacionalitat espanyola i més d'un 20,3% són d'altres nacionalitats. A més, d'aquest 23%, un 11,1% són de nacionalitats comunitàries i un 9,7 de nacionalitats extracomunitàries.

D'altra banda, durant el 2017 9.000 persones varen marxar de Palma per millorar la seva situació laboral o per qüestions familiars i personals. D'aquestes, el 65% varen migrar a una altra comunitat espanyola i un 34% a un altre país.

Cargando
No hay anuncios

Són les dades que ha donat avui el regidor d'Igualtat, Aligi Molina, en la presentació del Dia internacional de les persones migrades, que se celebrarà el pròxim 18 de desembre. L'Ajuntament de Palma ha preparat tot un programa d'activitats que inclou exposicions, xerrades i projeccions de pel·lícules i que començarà el pròxim 11 de desembre i conclourà el 20 de desembre.

"Després dels resultats electorals a Andalusia, es fa més evident que mai que no ens podem quedar amb els braços plegats i que hem de defensar la democràcia, la llibertat i la igualtat de les persones", ha declarat el regidor Aligi Molina.

Cargando
No hay anuncios

El programa previst en commemoració del Dia de les persones migrades s'inicia amb una exposició titulada 'Sin Pris(m)a', feta a partir d'imatges captades per un grup d'estudiants de l'IES Ramon Llull en el seu viatge al Marroc. L'exposició es podrà veure al centre Flassaders.

D'altra banda, per al dimecres 12 de desembre hi ha prevista la projecció del documental 'Palma, cruïlla de mons' del realitzador Miguel Eek, en què cinc persones migrades de diverses comunitats i residents de Palma comparteixen les seves inquietuds i la seva il·lusió de formar part d'una comunitat". La pel·lícula es podrà veure a les 19.30 h al teatre Catalina Valls.

Cargando
No hay anuncios

Una altra de les activitats destacades serà la projecció dels curtmetratges 'Deal Trato', de Gisela Benenzon, i 'Alba', de Claudia Rosales, que parlen d'experiències de dues treballadores que han de començar de zero. La projecció d'aquests projectes audiovisuals s'ha fet amb la col·laboració dels consolats de l'Equador i de Bolívia a Espanya.

Aligi Molina també ha fet referència a les tres pasteres que han arribat aquest dimecres a les Illes i ha explicat que tot i que l'any que va registrar una major arribada de pasteres va ser el 2006, el missatge d'odi ha anat creixent considerablement al llarg dels darrers anys.