Mobilitat
Societat 21/04/2023

'Patinets i bicis a retxa' exigeix paralitzar la subvenció del Govern per la compra d'aquests vehicles

La campanya ha recordat que fins al 2024, la DGT no preveu que els models de patinets estiguin homologats "amb garanties"

ARA Balears
2 min
Patinet elèctric

PalmaLa campanya 'Patinets i bicis a retxa' ha exigit la paralització "immediata" de la subvenció del Govern per a la compra d'aquests vehicles, perquè consideren que és una iniciativa "inoportuna i electoralista". Els representats de la campanya, han explicat que consideren que s'ignora "un dels problemes més important que hi ha avui a les ciutats, l'ús incívic de molts de patinets i bicicletes".

Aquesta situació, que han definit com de "descontrol", provoca "por i inseguretat" a vianants de totes les edats i lamenten que tant uns com altres "envaeixen tots els espais de vianants fins al punt que hi ha persones majors que no s'atreveixen a sortir al carrer". En aquest sentit, han recordat que fins al pròxim 2024, la DGT no preveu que els models de patinets estiguin homologats "amb garanties". A més, s'està estudiant exigir des de la DGT qualque tipus d'identificació semblant a una matrícula i assegurança de responsabilitat civil. També l'ús obligatori del casc. Per això, han incidit que "aquestes subvencions haurien d'esperar que entri en vigor la regulació".

Així mateix, han censurat que en la subvenció que treu el Govern "no hi ha garantia que l'assegurança a la qual obliguen tingui permanència en el temps, i tampoc regalar-los un casc en garanteix l'ús", han afegit. "I, finalment, un fullet amb quatre normes de circulació no garanteix cap coneixement per part de l'usuari", han assenyalat.

"Es dona l'absurda paradoxa que és possible que ens obliguin a fer i justificar un curs per poder tenir un ca o un moix de mascota, i no hi ha cap obligatorietat de curs homologat per a l'ús d'un vehicle que s'ha demostrat perillós com són els VMP", han alertat. "Aquesta línia de subvenció ve a ser alguna cosa així com començar la casa per la teulada. Primer establim les normes i les garanties, després ja vindran altres passos", han reivindicat.

stats