Societat 13/11/2020

El Parc Natural de l'Albufera acull 44 exemplars d'una ànnera en perill d'extinció a l'Estat

És la segona amollada en un any d'aquesta espècie a Mallorca

Ara Balears
1 min
Exemplar de Rosseta.

PalmaTècnics del Servei de Protecció d'Espècies i del Parc Natural de l'Albufera han alliberat 44 exemplars de rosseta, una petita ànnera que des de l'any 2018 es troba en perill crític d'extinció a l'Estat. La Conselleria de Medi Ambient ha assenyalat que el Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) s'ha encarregat d'identificar les ànneres amb anelles per fer-ne un seguiment i poder conèixer-ne l'adaptació als espais naturals de l'Arxipèlag, així com els possibles desplaçaments que protagonitzin.

Aquesta acció s'emmarca dins el pla Homeyer, que preveu el reforç poblacional de l'espècie i també l'estudi genètic dels exemplars per avaluar la idoneïtat en la selecció dels exemplars a alliberar a les Balears.

El Govern ha destacat que les poblacions de rosseta a les Illes sembla que varen experimentar un creixement sostingut en les darreres temporades. El novembre de l'any passat ja se'n varen amollar una trentena a la Reserva Natural de l'Albufereta provinents del zoo de Colònia i del Tierpark de Berlín.

stats