Societat 27/06/2022

Palma lidera la creació de llocs de feina a les Illes

Cort reforça la seva aposta pel comerç local

ARA Balears
2 min
Un forn de Palma durant la pandèmia

PalmaPalma és el municipi de les Illes Balears on més nous llocs de feina s'han creat. Segons les darreres dades de l'Ajuntament de Palma, aquest mes 12.137 persones estaven inscrites als llistats de les oficines d'atur, la millor xifra que es registra a Ciutat des del 2009. A més, en comparació amb el mes anterior, el nombre de persones que no tenien feina a Palma s'ha reduït un 50%.

Segons ha detallat el Consistori, aquestes xifres demostren la recuperació de l'economia local de la ciutat després de la crisi econòmica i social que va provocar la pandèmia. El mes d'abril 242.808 persones estaven afiliades a la Seguretat Social, la xifra més alta que s'ha registrat a l'Arxipèlag des de fa 17 anys. A més, el mes de maig es van signar quasi 20.000 nous contactes laborals, 13.000 dels quals són indefinits.

La disminució de l'atur ha estat especialment significativa en dos col·lectius molt importants per a la ciutat: el dels joves menors de 29 anys i els aturats de llarga durada. Respecte de sectors econòmics, l'hostaleria ha tingut el gruix de l'ocupació, seguida pel comerç.

Un establiment de Palma

Gran aposta pel comerç local

L'Ajuntament de Palma ha treballat per ajudar als comerços locals durant la pandèmia, ja que ha estat un dels sectors econòmics més afectats per la crisi sanitària. Les diferents iniciatives posades en marxa per PalmaActiva han donat els seus fruits. El Consistori ha recordat, entre d'altres, el projecte dels vals de descompte de PalmaActiva, les línies d'ajuda per a comerços, microempreses i autònoms que han reduït els seus beneficis per la pandèmia o les subvencions al petit comerç o a establiments emblemàtics.

Així mateix, enguany a PalmaActiva s'han fet més jornades de selecció de personal que mai, un fet al qual s'afegeix la formació constant que s'ofereix des de l'empresa de col·locació local.

stats