Societat 16/12/2020

Palma prohibeix l'accés a la cavalcada dels Reis i la Policia Local controlarà els carrers del recorregut

Només es podrà seguir per IB3 Televisió

Catalina Riera
2 min
Els Reis d'Orient arribant al moll Vell de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaL'Ajuntament de Palma prohibeix als residents de Ciutat accedir a la cavalcada dels Reis i tancarà els carrers per on es farà el recorregut. Així ho ha anunciat el batle de Palma, José Hila, durant una roda de premsa. "Dia 5 de gener arribaran el Reis i la cavalcada només es podrà seguir per IB3 Televisió, no hi podrà haver públic. Encara que hi hagi algun despistat que intenti accedir-hi, no ho podrà fer perquè hi haurà controls perimetrals de policia que li impediran l'accés", ha dit.

El recorregut d'enguany no passarà pels carrers habituals, com per exemple Jaume III o el Born. El trajecte es farà per vies de Palma on no hi hagi botigues per no interrompre l'activitat comercial. "Hem protegit l'espai on es farà el recorregut. No hi haurà tendes perquè s'hi pugui accedir", ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo. L'itinerari serà més curt i els Reis no arribaran al moll Vell, sinó a una zona tancada del port de Palma.

A més, Jarabo ha explicat que la Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres adjudicar al grup Trui Mallorca la cavalcada dels proxims quatre anys. El pressupost que es destina a la d'enguany és inferior al d'altres anys: 135.000 euros. Amb vista al 2022 el pressupost serà de 236.000 euros, i de 263.000 i 227.000 el 2023 i el 2024, respectivament. "Enguany les carrosses seran les mínimes, i la cavalcada serà senzilla, però amb un punt atractiu perquè els nins i nines de Palma mantinguin la il·lusió que els Reis arribaran a la seva ciutat i els duran regals", ha especificat.

Un Sant Sebastià sense torrades ni concerts a l'aire lliure

Jarabo també ha explicat que l'Ajuntament de Palma ja treballa en la festa de Sant Sebastià. Assegura que hi haurà concerts, però que no es faran a l'aire lliure, i els que es facin seran en espais tancats i amb aforament limitat. Així mateix, ha insistit que enguany "no es podrà torrar" i que el programa s'adaptarà a les circumstàncies sanitàries.

stats