Societat 03/02/2023

Més de la meitat de casos estudiats a les Illes per la Llei del 'només sí és sí' no són revisables

Dels 94 assumptes que han arribat a l'Audiència de Palma, 39 s'han revisat i 19 han tingut una reducció de pena

1 min
Encara queden pendents d'estudiar uns 90 procediments a les Balears.

PalmaLes seccions penals de l'Audiència Provincial de les Balears han estudiat fins avui dia 94 assumptes susceptibles de revisió amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei del 'només sí és sí' (Llei Orgànica 10/2022 de garantia integral de la llibertat sexual). D'aquests, en un 59% s'ha considerat que no esqueia cap revisió, mentre que en un 41% sí, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Concretament, els magistrats han dictaminat que en 55 dels casos no esqueia cap revisió, a diferència dels 39 que sí que s'han revisat. Per seccions, la Primera ha deixat sense modificar 41 assumptes, mentre que ha rebaixat 19 penes. En el cas de la Secció Segona, ha mantingut 14 dels casos que varen arribar per estudiar-se i, per un altre costat, ha rebaixat 20 condemnes, tres de les quals han suposat que el processat sortís de la presó.

Així mateix, el TSJIB recorda que la Secció Primera té pendent encara d'estudiar prop de 49 assumptes i la Secció Segona, al voltant de 41, de manera que queden pendents de mirar uns 90 procediments. Cal tenir en compte que els magistrats i magistrades han començat a revisar les causes en què hi havia condemnats a la presó.

stats