Societat 12/05/2020

El Govern autoritza que els bucs de mercaderies puguin dur passatgers entre Eivissa i Formentera

La mesura permetrà alleugerir l'increment d'usuaris que fan servir els ferris que uneixen ambdues illes

Ara Balears
1 min
El Consell de Formentera limitarà el nombre de vehicles a l'illa aquest estiu.

PalmaEl Govern ha autoritzat aquest dimarts que els bucs que transporten mercaderies i camions entre Eivissa i Formentera puguin també dur passatgers i els seus vehicles. La mesura permetrà alleugerir l'increment d'usuaris que fan servir els ferris que uneixen ambdues illes, perquè des que Formentera va entrar en la fase 1, el 5 de maig, la Conselleria de Mobilitat ha detectat un "important" augment de passatgers, segons ha informat en un comunicat.

Dia 5 de maig es varen registrar 326 persones que varen agafar el ferri entre Eivissa i Formentera, 191 dia 6, 243 el 7, 65 i 51 el cap de setmana del 9 i el 10, i 208 aquest dilluns. Abans d'entrar en la fase 1, els màxims registrats foren de 150 persones, amb un nombre de passatgers d'entre 17 i 49, segons dades de la Conselleria.

Per tal de donar una resposta normativa "ràpida" i "consensuada" entre el Govern, el Consell de Formentera, l'Associació Patronal d'Empresaris d'Activitats Marítimes de les Balears i els representants de diferents navilieres, la Direcció General de Transport Marítim i Aeri de la Conselleria de Mobilitat ha permès aquest canvi que s'empara en l'ordre del Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana publicat diumenge. El decret del govern espanyol va aprovar l'embarcament de passatgers en els vaixells de càrrega i passatge en les línies marítimes amb les Illes.

En el cas de la línia marítima entre les Pitiüses, l'Estat permetia que el Govern autoritzàs aquesta mesura i incrementi les freqüències si ho considera oportú. El trànsit de passatgers en els vaixells exclusius de passatge continuarà igual que fins ara, operat per les mateixes navilieres i mantenint les freqüències diàries actuals, com ha indicat la Conselleria.

stats