Societat 25/11/2019

Maó crearà una mesa amb tots els agents per lluitar contra la violència masclista

Segons la Delegació del govern, són 125 les dones que tenen protecció policial actualment a Menorca

Iván Martín
2 min
Totes les institucions públiques de Menorca han rebutjat la violència masclista.

MaóL’Ajuntament de Maó impulsarà a principi de l'any que ve una mesa específica contra la violència masclista. Així ho ha confirmat aquest dilluns el regidor d’Igualtat del municipi, Biel Pons: “Reunirem responsables d’escoles, instituts, la Policia Local, la Policia Nacional, entitats i associacions amb la idea de coordinar tots els agents implicats en la lluita contra aquesta xacra social”. Cal destacar que la iniciativa sorgeix del Consell Municipal de la Igualtat i tindrà l’ajut econòmic de l’IBDona. A més, Pons ha confirmat que s’hi incorporarà una persona per gestionar l’ens: “Contractarem una persona per facilitar la bona sintonia d’un òrgan que esdevindrà molt important en el futur”.

D’altra banda, el regidor d’Igualtat de Maó ha confirmat que actualment hi ha una trentena de dones que reben a Maó ajuda per part de la Unitat de Prevenció, Assistència i Protecció de la Policia Nacional. En aquest sentit, Biel Pons ha assegurat “no són casos aïllats. Vivim en una societat masclista i patriarcal, en la qual les dones pateixen diferents tipus de violència, com la verbal, l’econòmica, la cultural i la física”. A més, Pons ha acusat els mitjans de comunicació i els sectors econòmics de l’augment de Vox: “Sorprèn que un partit minoritari gaudeixi de tantes portades de diaris o espais a televisió i ràdios. També que tingui importants ajudes econòmiques de determinats col·lectius empresarials”.

Segons les dades fetes públiques pel Centre Assessor de la Dona, òrgan dependent del Consell de Menorca, durant el 2018 varen assistir un 8% més de dones que l’any anterior, cosa que situa la xifra d’ateses en 2.672. En un altre àmbit, la delegada de l’estat espanyol a Menorca, Isabel López Manchón, ha confirmat que són 125 les dones que en el conjunt de l’illa disposen de seguiment i protecció oficial, en funció de la valoració del risc. Des de principi d’any, segons López Manchón, s’han registrat 113 noves altes en el sistema Viogén, que comunica situacions de violència. La Unitat de la Família i Dona de la Policia Nacional de Ciutadella i el jutge de Primera Instància i Instrucció número 1 de Maó, Daniel García del Mar, han rebut els premis Meninas 2019, atorgats per la Delegació del govern a Menorca amb l’objectiu de reconèixer la seva implicació en la lluita contra la violència masclista.

stats