Societat 15/01/2015

La justícia europea autoritza Ryanair a bloquejar les pàgines de comparació de preus

Ryanair havia denunciat PR Aviation per utiitzar la base de dades de l'aerolínia

Europa Press
1 min
MÉS COMPETÈNCIES
 El president de Ryanair, Michael O'Leary, ha assegurat que l'Estat no té competència per retirar la llicència  a la companyia. La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar ahir que demanarà a la UE una modificació del reglament comunitari per ampliar les competències sobre els companyies estrangeres.

Brussel·lesEl Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) ha autoritzat aquest dijous a l'aerolínia irlandesa 'low cost' a bloquejar les comparadores de preus en línia que utilitzen la seva base de dades sense el seu permís.

La sentència respon a un litigi entre Ryanair i la pàgina de comparació PR Aviation. El lloc web obté les dades necessàries per respondre a la recerca dels usuaris a partir de la pàgina de Ryanair, accessible també per als consumidors.

L'aerolínia va denunciar el portal davant la justícia holandesa -lloc d'origen de la pàgina- i va al·legar que havia vulnerat els seus drets sobre la recopilació de dades i que hauria actuat infringint les condicions generals d'ús del seu lloc a Internet. El Tribunal Suprem dels Països Baixos va traslladar el cas a la justícia europea.

A la seva resolució aquest dijous, el TJUE conclou que la directiva europea sobre la protecció jurídica de les bases de dades "no es aplicable a una base de dades que no està protegida pels drets d'autor ni pel dret 'sui generis' en virtut de la mateixa directiva". Per tant, "no hi ha oposició a que el creador de la base de dades estableixi limitacions contractual al seu ús per part de tercers".

stats