Societat 18/05/2020

Els jubilats rebran el 15% que se'ls havia cobrat per l'anul·lació dels viatges de l'Imserso

Consubal va denunciar l'empresa Turisme Social per no complir el protocol

Ara Balears
1 min
Turistes per un dels carrers més transitats de Palma

PalmaTurisme Social torna als jubilats de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) el 15% que se'ls havia cobrat per l'anul·lació dels viatges, que es varen cancel·lar a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, segons indica Efe.

Davant aquesta situació, l'associació de consumidors de les Illes Balears (Consubal) va presentar una denúncia contra l'empresa Turisme Social, ja que considerava que no havia complert el protocol publicat per l'Imserso.

"En les devolucions als jubilats, l'empresa havia descomptat un 15% de l'import pagat, en concepte d'anul·lació de viatge, encara que l'Imserso anuncià que els afectats no havien d'abonar cap import per aquest concepte", explica el portaveu de Consubal, Alfonso Rodríguez.

L'entitat també denuncià el fet que l'Imserso autoritzàs les agències a retenir un 6,2% de l'import de les despeses de gestió. Per això, Consubal "lluitarà perquè es torni aquest percentatge, ja que contradiu la llei de drets de consumidors i usuaris", exposa Rodríguez.

stats