Escorca
Societat 05/03/2024

Idealista posa a la venda l'església de Sant Pere d'Escorca

El Bisbat de Mallorca reclamarà a la immobiliària modificar "immediatament" l'errada

1 min
Oratori d'Escorca de l'any 1283

PalmaTot i que l'església de Sant Pere d'Escorca no està en venda, el portal Idealista inclou la imatge de l'ermita a l'anunci amb què publicita la possessió d'Escorca, la finca històrica que dona nom a tot el municipi. Es dona la particularitat que l'església, construïda al segle XIII i de la tipologia anomenada de repoblament (època immediatament posterior a la conquesta del rei En Jaume), és propietat del Bisbat de Mallorca.

Com que tota la propietat que l'envolta és privada, és necessari el permís dels senyors d'Escorca per accedir-hi. El que ofereix Idealista, per tant, és la possessió d'Escorca i el restaurant també anomenat Escorca, just a la vorera de la carretera que va de Lluc al Gorg Blau, i a prop de l'inici de la ruta a peu del torrent de Pareis.

La possessió en venda té 12 habitacions i un restaurant que forma part de la propietat i es ven per 6.500.000 euros. Fonts de la diòcesi consultades per l'ARA Balears han informat que la notícia s'ha traslladat als serveis jurídics del Bisbat, que a hores d'ara treballen en la reclamació a l'empresa immobiliària per esmenar l'error.

Cal recordar que l'antiga parròquia es va construir just després de la conquesta de Mallorca per part de Jaume I, moment en el qual calia repoblar el territori de nous colons. L'estratègia era construir una seguit d'esglésies rurals a prop de les alqueries, possessions o llogarets existents per atreure els nous pobladors. L'església de Sant Pere va ser la parròquia d'Escorca fins al 1456, moment en el qual es desplaçà al Santuari de Lluc. Actualment, només s'obre al públic el dia de Sant Pere, dia 29 de juny, perquè és el patró d'Escorca.

stats