Societat 15/05/2020

El Govern repartirà 284.000 euros entre entitats que distribueixen aliments a famílies vulnerables

La Creu Roja i el Banc d'Aliments rebran 40.000 euros

Ara Balears
1 min
Voluntaris de la Creu Roja

PalmaEl Govern ha aprovat una subvenció de 284.000 euros dirigida a deu entitats socials que reparteixen cada setmana aliments a 13.000 famílies en situació de precarietat econòmica, segons indica l'Executiu en una nota.

Cada una de les entitats rebrà un import de 25.000 euros, excepte Càritas Mallorca, que en rebrà 29.000 perquè té punts de distribució a tota l'illa. La Creu Roja d'Eivissa n'obtindrà 40.000, ja que distribueix aliments a Mallorca, Menorca i Eivissa, i el Banc d'Aliments també en rebrà 40.000 per distribuir provisions a les entitats.

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha assenyalat que "les entitats temen que en un futur immediat es produeixi un augment de la demanda". Per tal d'optimitzar-ne l'eficiència, es crearà una "xarxa de coordinació i el repartiment d'aliments passarà a ser una prestació central del Sistema de Seguretat Social els mesos vinents."

A més d'aquestes subvencions, que tenen com a objectiu finançar l'adquisició d'aliments de primera necessitat entre les persones amb situacions socials extremes, el Govern fa feina en diferents fronts per garantir els aliments als més vulnerables. Per exemple, juntament amb la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, s'ha dissenyat una estratègia per adquirir excedents de productes del sector primari de l'Arxipèlag per distribuir-los entre les associacions i entitats sense ànim de lucre.

A més, s'han repartit 6.152 targetes de prepagament entre els alumnes que s'han beneficiat de les beques de menjador. També s'ha impulsat una renda social destinada a totes les persones majors de 18 anys que pateixen una situació d'emergència social provocada per la pandèmia del coronavirus.

stats