Societat 16/05/2022

El Govern dona una subvenció de 30.500 euros a la Creu Roja per cobrir les necessitats bàsiques dels ucraïnesos refugiats

L'entitat és l'encarregada de gestionar l’acolliment i la integració de les persones sol·licitants de protecció internacional

ARA Balears
1 min
Voluntaris de Creu Roja

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat aquest dilluns concedir una subvenció a l’entitat Creu Roja Espanyola a les Illes Balears de 30.506 euros per finançar una primera resposta mitjançant el projecte d’Emergència Ucraïna. Es tracta d’un programa que té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques de les persones ucraïneses que s’han desplaçat a les Illes a conseqüència de la guerra al seu país.

Segons han explicat, la Creu Roja és l’entitat de la Comunitat Autònoma que gestiona el programa d’acolliment i integració destinat a persones sol·licitants de protecció internacional. Aquesta entitat ja gestiona la cobertura de les necessitats bàsiques i l’atenció de les persones refugiades i residents a les Balears.

Amb el suport econòmic del Govern, l'entitat cobreix els costos derivats de la cobertura de necessitats bàsiques d’emergència i els de la contractació de personal tècnic per poder atendre les persones acollides.

Per poder atendre el seu servei, disposa d'un centre de coordinació d’emergència d’Ucraïna que duu a terme les funcions d’atenció i registre de les demandes d’ajuda econòmica; atenció i registre d’ofertes d’allotjament; atenció i registre de demandes d’allotjament; recerca i seguiment dels vehicles que fan desplaçaments de les persones acollides; dinamització de voluntariat i traductors; coordinació de les demandes d’higiene i aliments i valoració i derivació dels usuaris als serveis pertinents.

stats