Societat 30/10/2018

Divuit detinguts per vendre drogues a menors al voltant de parcs infantils i centres educatius

Actuaven a l'Hospitalet de Llobregat i vuit dels traficants també són menors d'edat

Acn
2 min
Imatge de la droga intervinguda durant la detenció de deu adults i vuit menors a l'Hospitalet de Llobregat

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat van detenir el 27 d'octubre deu adults i vuit menors de diferents nacionalitats per traficar amb drogues a l'Hospitalet i vendre-les a menors. Se'ls acusa d'un delicte continuat contra la salut pública i per pertinença a grup criminal. Els adults, d'edats compreses entre els 18 i els 34 anys, han ingressat a presó. Els vuit menors han passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

A la zona on actuaven hi havia dos centres educatius i espais lúdics infantils. Promocionaven i afavorien el consum de marihuana i haixix entre els menors de la zona dels Blocs de la Florida. La investigació va començar al setembre, quan els agents van obtenir informació sobre l'existència d'un grup d'entre vint i trenta joves que es reunien a la zona dels Blocs de la Florida per vendre substàncies estupefaents. Entre el 21 de setembre i el 26 d'octubre, i en diferents franges horàries, un dispositiu policial va localitzar, identificar i determinar el número de participants, a més de comprovar quin grau de participació tenia cadascun.

Els agents van identificar els joves com a integrants d'un grup criminal estable i ben organitzat. De fet, membres d'aquest grup ja havien estat detinguts per delictes relacionats amb la salut pública, entre d'altres, durant aquest any.

Els agents van acreditar que els membres del grup feien diferents tasques: captadors dels possibles compradors, venedors de les substàncies i vigilants de l'entorn. Els traficants actuaven en qualsevol hora i sempre al carrer. Els Mossos van aconseguir intervenir dotze compradors que portaven principalment marihuana i haixix.

Es van intervenir 1.400 euros en efectiu

El 26 d'octubre va començar l'operatiu de detenció. Cap a les 11 de la nit, policies de paisà van rodejar la zona i van tancar el perímetre prèviament delimitat en coordinació amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i equips de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud.

Les dotacions policials van identificar 40 persones i en van detenir quinze, vuit de les quals menors d'edat. Es van intervenir 68 bossetes de plàstic amb dosis de marihuana i haixix, ja preparades per a la seva venda, i uns 1.400 euros en efectiu. També es van recuperar tres telèfons mòbils robats.

stats