Instagram

Un diagnòstic erroni causa la mort de la 'influencer' Jessica Pettway a 36 anys

La creadora de continguts va estar set mesos sense rebre el diagnòstic correcte, un càncer de coll uterí

2 min
La influencer de bellesa Jessica Pettway

BarcelonaLa creadora de continguts Jessica Pettway va morir dissabte, a 36 anys, a causa d'un càncer de coll uterí molt avançat que els metges havien confós amb uns tumors benignes. El procés mèdic i el diagnòstic final han estat seguits pels més de 160.000 seguidors a Instagram, la plataforma des d'on diferents usuaris han expressat el seu condol i han denunciat que els diagnòstics tardans o erronis siguin més freqüents en dones negres.

Tot va començar el juny del 2022 quan la influencer de bellesa Jessica Pettway va patir un intens sagnat vaginal, a més d'una gran fatiga i debilitat. No va ser fins a l'estiu passat que Pettway va decidir compartir el periple mèdic a través de les xarxes. A la primera publicació que va parlar sobre els símptomes que patia, va explicar que altres dones també li havien assegurat que havien viscut episodis semblants, motiu pel qual la creadora de continguts va pensar que "era una cosa normal per la qual passen les dones".

Però al cap d'un mes el seu marit se la va trobar inconscient al lavabo i va ingressar a l'hospital. Els professionals van assegurar-li que la pèrdua de sang es devia a fibromes o miomes uterins, uns tumors benignes força comuns en les dones i, especialment, en les dones negres. El mateix episodi es va repetir el mes de juliol i els metges van continuar insistint que el motiu dels desmais eren els fibromes. Pettway va assegurar que els metges l'havien tractat "com si [la situació] no fos tan alarmant".

La salut de la creadora de continguts, de 36 anys, va empitjorar al desembre i el 7 de gener del 2023 va tornar a ingressar al centre mèdic. La resposta dels professionals de l'hospital va ser que no podien sotmetre-la a una cirurgia per extreure els fibromes a causa del baix nivell d'hemoglobina que tenia. Després de sis mesos sense un diagnòstic clar ni una solució a la vista, els metges van recomanar que es derivés el seu cas a un oncòleg. Un mes més tard l'especialista va diagnosticar un càncer de coll uterí en fase tres, causa per la qual ha mort dissabte.

"Resulta que no era un fibroma, sinó un càncer. Tot aquest temps m'havien diagnosticat malament", va escriure a la publicació. En aquesta direcció, un estudi publicat per la Universitat Yale va concloure el 2023 que el 10,1% de les dones afroamericanes no reben els diagnòstics correctes, respecte al 5% de les dones blanques.

stats