Societat 20/01/2022

Detinguts cinc homes per la violació en grup d'una dona a Mislata

Als arrestats se'ls imputa un delicte d'agressió sexual i un d'amenaces greus

Daniel Martín
2 min
Un dels detinguts per la violació en grup a una dona al municipi valencià de Mislata

ValènciaAgents de la Policia Nacional han detingut cinc homes com a presumptes autors d'una violació en grup a una dona el dia 3 de gener al municipi valencià de Mislata. Els arrestats i la parella d'un d'ells, que també ha sigut detinguda, van amenaçar la víctima i la seva parella perquè no denunciessin els fets, per la qual cosa, a més del delicte d'agressió sexual també se'ls imputa un altre delicte d'amenaces greus.

La violació va tenir lloc en un descampat situat entre els municipis de Mislata i Xirivella (Horta), pròxim a l'assentament de barraques on viu la dona. De fet, un dels detinguts hauria abusat sexualment de la víctima de manera continuada des del 13 de desembre, aprofitant els moments en què la parella de la dona s'absentava per treballar.

Després de tenir coneixement dels fets, els investigadors de la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) van esbrinar la identitat dels presumptes autors, així com del domicili i altres llocs on podrien estar residint. Immediatament es va establir un dispositiu per al seu arrest, en el qual van participar també agents de la Brigada de Seguretat Ciutadana, que va donar com a resultat la detenció simultània dels sospitosos a les localitats de Xirivella i Torrent.

Els detinguts, tres d'ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial perquè es determini els delictes pels quals són imputats i el seu empresonament o posada en llibertat de forma provisional.

La detenció per la violació de Mislata es produeix pocs mesos després que a l'octubre la Policia Nacional detingués a València dos nois, de 19 i 20 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'agressió sexual amb penetració. Se'ls acusa d'haver violat una dona al domicili d'un d'ells i d'haver gravat l'agressió per amenaçar la víctima dient-li que si els denunciava difondrien les imatges a les xarxes socials.

El gener del 2021 tres menors també van ser ingressats en un centre d'internament després d'haver agredit sexualment una noia de 15 anys en un municipi de la Ribera Alta o la Ribera Baixa (la Policia Nacional va rebutjar detallar en quina de les dues comarques per preservar la identitat de la noia).

stats