La setmana que m'espera
Societat 13/11/2021

"Darrerament hem sembrat cols, 'kales', espinacs i porros"

El músic Joan Castells explica com serà la seva setmana

2 min
El músic Joan Castells.

PalmaEntre setmana el primer que faig en aixecar-me, devers les set, és meditar un quart d’hora, fer estiraments, una mica de ioga i sortir a caminar una hora. Després berén i començ a fer feina. El grup, Petit, em du més feina organitzativa que creativa i, a part d’això, de vegades tenc alguna carta astral per fer o una lectura d’alguna sessió. Quan acaba la jornada, en haver sopat, normalment estic amb el mòbil o l’ordinador; no som gaire de mirar la tele. També intent desconnectar d’això i estar una estona sense mirar pantalles i em pos a llegir.

Els caps de setmana els aprofit per anar a fer hort. En tenim un a Portocolom, i els dissabtes i els diumenges anam a veure la família i a fer feina allà. M’ajuda molt a desconnectar. Darrerament hi hem sembrat cols, kales, espinacs, porros... També hem anat a controlar les carxoferes que tenim. I, si no tenc res a fer, em pos les botes de muntanya i vaig a trescar un poc. Trob que els rellotges no marquen el temps cap endavant, sinó cap enrere, i quasi sempre estic fent alguna cosa.

Tanmateix, aquesta setmana se centrarà en el concert que feim dijous amb Petit. Només haurem assajat el dijous i el dissabte anterior. La resta de dies aniré fent el mateix que faig sempre: faig una classe d’anglès i, de vegades, d’astrologia. Serà un concert molt especial, es diu Petit and friends, i el feim en el context que enguany fa 15 anys que vaig començar a fer música. És un projecte que hem preparat amb la idea de cantar amb els músics que m’han acompanyat durant aquest temps i gent més nova, com per exemple Maria Hein. També hi participarà gent molt experimental, com Francisco Albéniz i Blai Vidal.

Enguany hem fet aquest concert al teatre Principal de Palma, que va ser molt difícil d’organitzar com a banda amb el covid. També el vaig fer en solitari amb guitarra acústica al pati d’armes del castell de Bellver i al claustre del Convent de Sant Domingo de Pollença aquest estiu. I ara la Fundació del Teatre Principal d’Inca ens ha convidat a fer-hi un concert aquest dijous.

És un luxe per mi, i més tocar al Dijous Bo, i pel fet de ser el primer grup que fa allà un concert. Inca és una ciutat molt importat per a nosaltres. Jo vaig estudiar allà i Juanjo Tomàs –guitarrista– i Toni Beltran –bateria– estan molt vinculats al teatre. Allà anàvem a veure pel·lícules quan érem joves, com ara Dirty Dancing.

A banda d’això, estarem treballant en la plataforma de contingut que ha creat el teatre Principal, perquè el nostre concert hi serà. Encara estam mesclant l’àudio. No està bé que ho digui jo, però això ho hem fet nosaltres i quina sort poder fer la música en aquest nivell i sobretot amb amics, com és el cas d’aquest projecte. Alguns dels artistes que hi participen ja es coneixien i altres no, però s’ha creat un grup superguapo i unes sinergies que fan que surtin uns arranjaments tan bons...

stats