Societat21/08/2019

Les cossieres de Son Sardina, tradició i reivindicació

38 anys després de la seva creació, la colla incorporarà el Ball del Vuit i el Ball del Cós

J. Genovard

PalmaLes cossieres de Son Sardina combinen tradició i reivindicació. La colla va néixer el 1981 amb l'objectiu de preservar la tradició balear, 38 anys després de la seva creació, i amb la incorporació del Ball del Vuit i el Ball del Cós, la colla pretén reivindicar el paper de la dona en les festes populars mallorquines.

Segons ha explicat la colla a l'ARA Balears, amb la incorporació d'aquests dos nous balls, es pretén reivindicar "el paper de la dansa com a patrimoni i símbol identitari de poble". "Les joves sardineres que interpreten els balls, juntament amb el dimoni i els sonadors, posen ritme i color a les festes patronals del barri", han sentenciat.

Cargando
No hay anuncios

A més, també han remarcat que un dels grans objectius d'aquesta colla és reivindicar el paper de les dones en les festes patronals. A través d'un comunicat, la colla ha recordat que durant els 38 anys d'història les figures dels cossiers i de la Dama de Son Sardina sempre han estat interpretats per dones.

Durant l'any passat, la colla de cossieres de Son Sardina ja dugué a terme una campanya reivindicant el paper de la dona amb el lema 'Sí, podem ballar'.

Cargando
No hay anuncios

La reivindicació de la colla de cossieres de Son Sardina se suma a la del col·lectiu feminista La Mala Pècora, que aconseguí que, per primera vegada, les dones tinguessin un paper protagonista en la batalla de Moros i Cristians de Pollença.

Cargando
No hay anuncios