8-M
Societat 03/03/2023

Cort programa més de 50 propostes per commemorar el 8-M

Amb l'objectiu d'acostar el feminisme a les barriades, una part de les activitats es durà a terme en diferents barris de la ciutat

ARA Balears
2 min
Cartell del programa d'activitats pel 8-M de Cort

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest divendres el programa organitzat en el marc de la celebració del Dia de la Dona. El regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Alberto Jarabo, i la directora general de l'àrea, Meritxell Esquirol, han presentat el document, que es pot consultar en format digital a la pàgina web de l'Ajuntament. Inclou un recull de 52 activitats que comencen aquest mateix divendres i es perllongaran durant tot el mes de març, entre les quals trobam activitats de caràcter esportiu, cultural, familiar i lúdic.

Es tracta d’un programa que es divideix en nou eixos temàtics: agenda; els barris orgullosament nostres; cicle de cinema 'Dones, cossos, normes i altres imposicions'; visites guiades; tallers; març violeta; setmana violeta als espais joves i 8 de març a les biblioteques municipals. Incorpora propostes de diferents àrees de l'Ajuntament, com és la cursa popular de Palmadona, organitzada per l'Institut Municipal d'Esports; exposicions bibliogràfiques, tallers i contacontes a càrrec de la xarxa de biblioteques municipals o visites guiades organitzades per la Fundació Turisme Palma 365.

“Volem acompanyar les dones en els avanços. Enguany es posa el focus en l’orgull de ser dona, en la importància del seu paper a la societat”, ha explicat el regidor Alberto Jarabo, que ha afegit que “el programa que presentam avui és transversal i implica diverses àrees de l’Ajuntament, així com diferents entitats socials i veïnals”.

En aquest sentit, el mateix dia 8 de març hi ha programades diverses propostes, com una videoentrevista amb l'esportista d'elit Maria Quetglas: 'Més enllà de la pista: la vida d'una atleta d'alt rendiment i la relació amb el seu cos', i dues manifestacions convocades per la coordinadora 8M transfeminista i pel Moviment Feminista de Mallorca; una jornada reivindicativa a Flassaders.

Amb l'objectiu d'acostar el feminisme a les barriades, part de les activitats es durà a terme a diferents barris de la ciutat. L'onze de març esdevé un dia clau a distints indrets de la ciutat, on es faran activitats com una jornada feminista al parc de ses Veles en la qual hi haurà dansa i expressió corporal, performances, ball i teatre musical, lectura de textos i poemes propis, actuacions musicals, mostres d'art i un correfoc feminista amb la presència de dimoni Trabucàs, FemSo i colles convidades, que estarà integrat exclusivament per dones.

stats