Societat 12/08/2019

Cort condemna les pintades vandàliques en un mural de la plaça del Tub

L'Ajuntament de Palma ha demanat a la Policia Local que s'obri una investigació

Ara Balears
1 min
Mural de la plaça del Tub que ha patit actes vandàlics.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha condemnat les pintades vandàliques que han aparegut sobre un dels murals que es van fer el passat 8 de març a la plaça del Tub amb motiu del Dia de la dona treballadora. La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha declarat que aquests actes suposen "un delicte d'odi que atempta contra la dona, la maternitat i la infància". Per això Cort ha demanat a la Policia Local que obri una investigació.

Les pintades, de caràcter fàl·lic, s'han fet sobre la imatge d'una mare alletant el seu fill. Aquesta intervenció, obra de l'artista resident a Palma Andrea, va ser finançada amb fons de la Regidoria de Joventut. El Consistori ha demanat a Emaya que netegi els desperfectes tan aviat com pugui. En cas que la seva restitució no sigui possible, asseguren des de Cort, la regidoria competent valorarà la possibilitat de tornar a pintar-lo.

"En poc temps és la segona vegada que espais públics dedicats a les dones són atacats. És important visibilitzar el que passa i restaurar-ne els desperfectes", ha alertat Vivas. Aquests fets arriben pràcticament un mes després que la plaça del 8-M, a Sant Magí, fos víctima també de pintades vandàliques. En concret, dos bancs i un fanal van ser pintats de color rosa i un tercer banc, de color blau i blanc, igual que el terra.

stats