Societat 06/08/2018

Totes les estacions marítimes de les Illes Balears ja tenen desfibril·ladors

L'Autoritat Portuària de les Balears obté la certificació d’Espai Internacional Cardioprotegit

Blanca Garau
2 min
Noves mesures per garantir la salut dels passatgers.

PALMAUn atac de cor no és cap broma. I el temps compta i molt. Són segons i en depenen la vida o la mort. Ningú no ho espera, ningú no creu que li ha de passar, però que et toqui és més fàcil que guanyar la loteria.

Només hi ha uns minuts per actuar davant d'una parada cardíaca i un desfibril·lador extern semiautomàtic (DESA) analitza el ritme del cor i pot identificar les arítmies mortals i administrar, amb intervenció d'una persona, una descàrrega elèctrica controlada (o desfibril·lació al cor), que pot restablir el ritme de batec o bé pot revertir la fibril·lació ventricular, una mort sobtada o una aturada cardiorespiratòria. I no fa falta ser metge ni infermer. Només unes classes.

Ara, l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) ha obtingut la certificació oficial d'Espai Internacional Cardioprotegit per l'EFHRE (International University i l'Associació Espanyola d'Emergències 112), i així se suma a altres institucions i organismes públics que ja tenen el certificat d'Espai Europeu Cardiosegur.

Amb un total de 18 DESA a les instal·lacions portuàries, l’APB coopera en les tasques de salvament, de prevenció i control de les emergències i el primers auxilis. Varen començar a instal·lar-se al port de Palma, després al d'Alcúdia i Maó i, finalment, als ports d'Eivissa i la Savina.

Actualment, l'APB compta amb vuit desfibril·ladors a Palma, dos al port d'Alcúdia, tres a Maó, tres al port d'Eivissa i dos a la Savina, situats en estacions marítimes, oficines i llocs oberts al públic. I un total de sis desfibril·ladors externs semiautomàtics col·locats en vehicles de l'APB.

Aquest servei integral de cardioprotecció contractat per l'APB s'ha adjudicat a Caryosa Cardioprotecció, empresa que s'encarregarà del manteniment preventiu dels equips desfibril·ladors i de tota la gestió davant de situacions reals.

stats