Societat 14/12/2021

El Consell de Mallorca reforça la inversió als municipis i destinarà 57 milions d'euros als ajuntaments

A l'assemblea de batles s'han exposat les inversions municipals del 2022

ARA Balears
2 min
Catalina Cladera ha presidit l'assemblea de batles de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat que reforça la inversió als municipis de l'illa i destinarà 57 milions d'euros als ajuntaments. L'assemblea de batles ha tingut lloc aquest dimarts a l'auditori del Parc Bit de Palma, on s'han exposat les inversions municipals del 2022. La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha destacat el paper del Consell i dels ajuntaments en la recuperació i en l'evolució del model econòmic, i ha subratllat que aquesta reactivació s'ha focalitzat en les inversions dirigides a municipis.

"Intensificam el nostre compromís amb el municipalisme i ho feim destinant-hi més recursos econòmics i més ajuda en gestió i acompanyament als ajuntaments", ha explicat Cladera. "L'any 2022 és clau per a la recuperació econòmica i els ajuntaments tindran el nostre suport amb més recursos per fer inversió en diferents àmbits. Traurem convocatòries per un valor total de 57 milions d'euros", ha destacat la presidenta.

Cladera ha indicat que el Consell convocarà el pla de subvencions per dur a terme actuacions d'inversió de competència municipal de manera plurianual durant dos anys i per un import de 20 milions d'euros. "Això farà", ha dit la presidenta, "que els municipis puguin acabar la legislatura amb una planificació de les d'obres importants feta". L'altra línia és per fer inversions lligades als Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), és a dir, a favor de l'eficiència energètica i contra el canvi climàtic. "Doblam la partida i treim la convocatòria per dos anys per un total de set milions d'euros", ha explicat.

Amb tot, Cladera ha assenyalat que l'Oficina de Fons Europeus ja està en marxa i treballa amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants per poder-se acollir al màxim nombre de projectes europeus i aprofitar "el màxim de recursos dels fons Next Generation, perquè també són una palanca per a la reactivació".

stats