Menorca
Societat 01/02/2024

El Consell habilita un web per denuciar lloguers turístics il·legals a Menorca

La institució insular vol arribar a un acord amb tots els ajuntaments perquè la policia pugui col·laborar en la vigilància

ARA Balears
1 min
Seu del Consell de Menorca, a Maó.

PalmaEl Departament d'Ordenació Territorial i Turística del Consell de Menorca ha creat un formulari web per denunciar el lloguer turístic il·legal a l'Illa. Aquesta iniciativa digital es pot trobar a l'apartat 'Carpeta ciutadana' del web de l'organisme oficial, i per publicar una denúncia serà necessari detallar tota la informació referida al lloguer il·legal, inclosa la referència cadastral, segons ha detallat el Consell en un comunicat.

"Una illa com Menorca no pot permetre que el lloguer turístic il·legal continuï perjudicant la seva imatge i economia, per això posam a disposició aquesta eina", ha detallat la consellera d'Ordenació Territorial, Núria Torrent. Per completar aquesta mesura, el Consell vol arribar a un acord amb tots els ajuntaments de l'illa perquè la policia hi pugui col·laborar i informar "de les situacions sospitoses que es puguin descobrir", ha dit Torrent, amb l'objectiu de "multiplicar el percentatge d'efectivitat". A la pàgina del formulari, el Consell ha destinat un apartat a detallar els requisits necessaris per donar d'alta un lloguer turístic i les possibles sancions que es deriven de cometre alguna infracció.

stats